Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Supercar με ρετρό εμφάνιση

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Supercar με ρετρό εμφάνιση

ΝΕΑ

Supercar με ρετρό εμφάνιση

ΝΕΑ

Ο Jowyn Wong, ένας επαγγελματίας σχεδιαστής αυτοκινήτων που έχει δημιουργήσει τα Apollo Intensa Emozione και το πανέμορφο De Tomaso P72.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής δημοσίευσε μερικά σκίτσα ενός νέου supercar στο προφίλ του στο Instagram, με έμπνευση από αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος.

Αν και το concept είναι μόνο μία ψηφιακή εικόνα, αποδεικνύει πόσο καλά λειτουργούν η ρετρό και η μοντέρνα σχεδίαση, όταν συνδυάζονται σε σπορ αμάξωμα. Ο Jowyn Wong άνοιξε το δικό του στούντιο σχεδιασμού που ονομάζεται Wyn Design, αλλά αυτό είναι απλώς ένα έργο ελεύθερου χρόνου που δείχνει την τεχνογνωσία του.

Για το ανώνυμο υπεραυτοκίνητο, ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τα κλασικά αγωνιστικά του Le Mans, όπως της: θρυλικής Porsche 917 , της Lola T80 και της Ferrari 512 S. Αυτό δείχνουν το στυλ καμπίνας προς τα εμπρός, τα έντονα φτερά και η «ουρά» που ξεκάθαρα δείχνει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60. Το αμάξωμα του supercar είναι γεμάτο καμπύλες, με τον σχεδιαστή να αφιερώνει μια εβδομάδα για να τελειοποιήσει το σχήμα.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλοι LED προβολείς είναι τοποθετημένοι στα φτερά, με τις ανάγλυφες εισαγωγές, τη στρογγυλεμένη γρίλια και τον διαχύτη από ανθρακονήματα να συμπληρώνουν το μπροστινό μέρος. Το αποκορύφωμα του προφίλ είναι οι χρυσές πινελιές στους πεντάκτινους τροχούς, σε αντίθεση με την πράσινη εξωτερική απόχρωση. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε τέσσερις απολήξεις εξάτμισης φινιρισμένες σε χρυσό, τοποθετημένες πάνω από τα πίσω φώτα LED και έναν τεράστιο διαχύτη από ανθρακονήματα.

Ο Jowyn Wong δεν σταμάτησε στο εξωτερικό, αλλά δημοσίευσε εικόνες που δείχνουν το εσωτερικό του supercar. Το παιχνίδι με ρετρό θέματα συνεχίζεται στο εσωτερικό της καμπίνας, με πολλές επιφάνειες με δερμάτινη επένδυση, γυμνά ανθρακονήματα και μια ενδιαφέρουσα επιλογή πράσινου υφάσματος ταρτάν.

Advertisement

Για το supercar ο δημιουργός του έχει οραματιστεί ένα κινητήρα V12, αντίθετα με την τάση της ηλεκτροκίνησης.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αγορά των υπεραυτοκίνητων είναι γεμάτη με πολλές νέες εταιρείες που προσπαθούν σκληρά να εισέλθουν στο έδαφος καθιερωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Ferrari, η Lamborgini, η Pagani, η Koenigsegg και η McLaren. Ωστόσο, το ταλέντο του σχεδιασμού συνεχίζει να αποδεικνύει ότι μπορεί να έρθουν περισσότερα εξωτικά αυτοκίνητα στο δρόμο μας με μοναδικό στυλ που τα αναδεικνύει σε συλλεκτικά κομμάτια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές Porsche στον κόσμο
Pagani: Ηλεκτρικά; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!
Μεγάλη επένδυση από τη Lamborghini για την υβριδική τεχνολογία