Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μεγάλη επένδυση από τη Lamborghini για την υβριδική τεχνολογία

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη επένδυση από τη Lamborghini για την υβριδική τεχνολογία

Mobility

Μεγάλη επένδυση από τη Lamborghini για την υβριδική τεχνολογία

Mobility

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται ασταμάτητη και η Lamborghini ετοιμάζεται να επενδύσει ένα πολύ σοβαρό ποσό για την εξέλιξη νέων υβριδικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini ανεβάζει πολύ τον πήχη, επενδύοντας σημαντικά στην εξέλιξη των υβριδικών αυτοκινήτων για το μέλλον της εταιρείας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ για να κάνει σημαντικό εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για ένα ποσό κοντά στα 1,5 δις ευρώ. Το κεφάλαιο αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή υβριδικών εκδόσεων του διαδόχου μοντέλου της Huracan αλλά και των Urus και Aventador στη γκάμα της Lamborghini, έτσι όπως αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Όπως εξήγησε ο Winkelmann, «η επένδυσή μας θα είναι τεράστια γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ηλεκτρική εποχή, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες που πρεσβεύει το DNA της Lamborghini, κάτι που ξέρουμε από τώρα πως θα είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση». Μέχρι το τέλος του 2024, ολόκληρη η γκάμα της εταιρείας αναμένεται να παρουσιάζεται εξηλεκτρισμένη, κάτι που προαναγγέλθηκε εμμέσως με τη Sian (φωτογραφίες), ενώ επιβεβαιώθηκε ότι μετά το 2025, η Lamborghini θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini: Ένα NFT που όλοι θα θέλατε! (+video)
Ferrari & Lamborghini: Γιατί θα δυσκολευτούν με τα EV;
Η Novitec… πειράζει την Lamborghini Huracan STO (+video)