Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Subaru Forester με νέο turbo κινητήρα 180 ίππων

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Subaru Forester με νέο turbo κινητήρα 180 ίππων

ΝΕΑ

Subaru Forester με νέο turbo κινητήρα 180 ίππων

ΝΕΑ

Στην προηγούμενη ενσάρκωσή του το Subaru Forester προσφέρθηκε ως XT με υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων 250 ίππων. Τώρα;

Advertisement
Advertisement

Το Forester πωλείται στις ΗΠΑ με 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα μπόξερ 2,5 λίτρων 182 ίππων. Όπως υποδηλώνουν οι φήμες, η Subaru θα προσθέσει στο νέο Forester Sport την υπερτροφοδότηση. Πρόκειται για ένα νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης 1,8 λίτρων, με ισχύ 180 ίππους.

Αυτή είναι λιγότερη ισχύ από ό, τι θα παίρνατε από τη μονάδα των 2,5 λίτρων, αλλά ο νέος τούρμπο κινητήρας διαθέτει περισσότερη ροπή και μάλιστα σε χαμηλότερες στροφές λειτουργίας. Η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η ίδια υπερτροφοδοτούμενη μονάδα που βρίσκεται κάτω από το καπό του Subaru Levorg που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Όπως και το Levorg, το υπερτροφοδοτούμενο Forester Sport είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία και δεν είναι σαφές εάν η Subaru σχεδιάζει να το πουλήσει στις ΗΠΑ ή σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Εκτός από την απόκτηση ενός νέου turbo κινητήρα, το Forester Sport είναι εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένα αμορτισέρ και ελατήρια που αποσκοπούν στη σπορ οδήγηση. Επίσης διακρίνεται από μια μαύρη μπροστινή μάσκα, μια αεροτομή οροφής αλλά και τις 18 ιντσών σκούρες ζάντες αλουμινίου.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι αναβαθμισμένη με σουέτ και δερμάτινα καθίσματα, ακριβές επενδύσεις θυρών και αλουμινένια σπορ πεντάλ. Υπάρχει επίσης μια κάμερα ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων που ανιχνεύει το πρόσωπο του οδηγού και προσαρμόζει ανάλογα τη θέση του καθίσματος, τη γωνία του καθρέφτη της πόρτας, τον κλιματισμό και άλλες λειτουργίες.

Στην Ιαπωνία, η τιμολόγηση για το νέο Forester Sport turbo ξεκινά από 31.434 δολάρια. Συγκριτικά, το ατμοσφαιρικό που πωλείται στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 29.395 δολάρια.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επετειακή έκδοση για το Subaru Forester

Οδηγούμε τα νέα Subaru Forester και XV e-BOXER

Advertisement

Διάκριση ασφάλειας για το νέο Subaru Forester e-Boxer