Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Το νέο αφεντικό της Toyota θέλει να ρίξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς τα ηλεκτρικά, αλλάζοντας την μέχρι τώρα στρατηγική της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποχώρηση του Akio Toyoda από την θέση του CEO της Toyota φαίνεται ότι θα υπάρχουν και αλλαγές και στην γενικότερη προσέγγιση της εταιρίας ως προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Toyota, Koji Sato, ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές στα υψηλά στελέχη της εταιρίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μέρος αυτής της νέας στρατηγικής είναι μία καινούργια ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία θα παρουσιαστεί το 2026 και θα ενισχύσει την πορεία της Lexus προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Advertisement
Advertisement

Ο Sato δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα πλατφόρμα EV, κάτι που θα γίνει στην επίσημη αναγγελία της την 1η Απριλίου από το νέο πρόεδρο.

Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του θα είναι μία σημαντική κίνηση ώστε να προσφέρει η εταιρία ελκυστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Advertisement

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Lexus θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα πορεία και την καινούργια στρατηγική της εταιρίας ως προς την ηλεκτροκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Toyota βρίσκεται αυτή την εποχή σε ένα σταυροδρόμι, όπου πρέπει να παρθούν γρήγορες και σωστές αποφάσεις.

Advertisement

Κάθε καθυστέρηση μπορεί να την αφήσει εκτός των εξελίξεων στην ηλεκτροκίνηση, έστω και αν υπήρξε η πρώτη εταιρία που έδωσε σε ευρεία κυκλοφορία τα υβριδικά συστήματα και τις πιο προηγμένες εξηλεκτρισμένες λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota Hilux γίνεται και αυτοκινούμενο
Αξεσουάρ για πιο άγρια εμφάνιση του Toyota GR Yaris
Toyota: Για πόσο ακόμα θα πηγαίνει κόντρα στα ηλεκτρικά;