Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στρατηγική εξαγορά από την GM

Ελλάδα 21:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγική εξαγορά από την GM

ΝΕΑ

Στρατηγική εξαγορά από την GM

ΝΕΑ

Η επίλυση των προβλημάτων, που προκύπτουν στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, απασχολεί ουσιαστικά τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την αγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων της ALGOLiON, μιας startup εταιρείας λογισμικού μπαταριών από το Ισραήλ που έχει αναπτύξει τεχνολογία για τον εντοπισμό προβλημάτων στις μπαταρίες αυτοκινήτων.

Η τεχνολογική αιχμή του λογισμικού της ALGOLiON χρησιμοποιεί ροές δεδομένων από συστήματα διαχείρισης μπαταριών EV, για να βοηθήσει στον εντοπισμό ανωμαλιών στην απόδοση των κυττάρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση της λειτουργίας του οχήματος.

Το σύστημα παρέχει επίσης έγκαιρη ανίχνευση ζητημάτων, όπως συμβάντα θερμικής διαφυγής.

Advertisement
Advertisement

Ιδρύθηκε από τον Νάιλς Φλάισερ, ο οποίος έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία μπαταριών και περισσότερες από 80 πατέντες στον τομέα, μαζί με τον Άλεξ Νιμπέργκερ, που έχει στρατιωτική και πολιτική εμπειρία στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Επικεφαλής της εξαγοράς ήταν ο οργανισμός Technology Acceleration and Commercialization (TAC) της GM.

Το ιδιαίτερο με το σύστημα ALGOLiON είναι ότι οι προηγμένοι αλγόριθμοί του μπορούν να εντοπίσουν μικροσκοπικές αλλαγές στην υγεία της μπαταρίας εβδομάδες νωρίτερα από άλλες μεθόδους και να επεμβαίνβουν, όσο η μπαταρία εξακολουθεί να λειτουργεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η General Motors υιοθετεί την τεχνολογία ChatGPT
Εθελουσία έξοδος στην General Motors
Πατέντα για αυτοκαθαριζόμενη οθόνη από την General Motors