Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εθελουσία έξοδος στην General Motors

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εθελουσία έξοδος στην General Motors

ΝΕΑ

Εθελουσία έξοδος στην General Motors

ΝΕΑ

Η General Motors θα εφαρμόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για όσα υψηλόμισθα στελέχη της θέλουν να αποχωρήσουν.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να περιορίσει τα έξοδά της κατά τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) εντός της επόμενης διετίας.

Για να το επιτύχει αυτό, ένα από τα μέτρα που θα λάβει είναι η εφαρμογή του μέτρου της οικειοθελούς αποχώρησης όσων υπαλλήλων της επιθυμούν κάτι τέτοιο. Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική εταιρεία, στοχεύει κυρίως στους υψηλόμισθους εργαζομένους της οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει για την εφαρμογή τού προγράμματος.

Όπως έγινε γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ως τις 24 Μαρτίου και θα μπορούν να φύγουν από την εργασία τους από τις 30 Ιουνίου και έπειτα. Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου υπολογίζεται ότι η GM θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,4 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), στο τέλος της επόμενης διετίας, παρά τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει σε όσους αποχωρήσουν.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι της General Motors σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ έχει περίπου 58.000 και άλλους περίπου 81.000 υπαλλήλους εκτός αυτών.

Σε δήλωσή της στην Automotive News Europe, η Maria Raynal, εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, είπε σχετικά: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται τη δυνατότητα να αλλάξουν την καριέρα τους ή να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Τους προσφέρουμε τρεις επιλογές πακέτων, αναλόγως των παροχών τής εταιρείας.

Advertisement

«Ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους μας να σκεφτούν τη συμμέτοχή τους στο πρόγραμμα. Η επί της ουσίας μείωση των εξόδων μας θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την κερδοφορία των αυτοκινήτων μας και να παραμείνουμε ευέλικτοι σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις από τα ηλεκτρικά GM
Πατέντα για αυτοκαθαριζόμενη οθόνη από την General Motors
Η Buick συστήνεται εκ νέου με ένα υπέροχο ηλεκτρικό πρωτότυπο