Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον «πάγο» η συνεργασία Mercedes-Benz και Rivian

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στον «πάγο» η συνεργασία Mercedes-Benz και Rivian

ΝΕΑ

Στον «πάγο» η συνεργασία Mercedes-Benz και Rivian

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, η επικείμενη συνεργασία τής Mercedes-Benz με τη Rivian για την από κοινού παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων βαν δεν θα γίνει πράξη.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου οι Mercedes-Benz και Rivian ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης («Memorandum of Understanding») για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών βαν οχημάτων, τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την αμερικανική αγορά.

Όμως, σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο επειδή τα στελέχη τής Rivian αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο τής συνεργασίας των δύο εταιρειών αφορούσε στην κατασκευή σχετικά μεγάλων σε διαστάσεις ηλεκτροκίνητων βαν τόσο στο εργοστάσιο το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει η Mercedes-Benz στην Πολωνία (στην πόλη Jawor) όσο και στο αντίστοιχο της Rivian στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τα οχήματα της γερμανικής εταιρείας θα βασίζονταν στην καινούργια πλατφόρμα «VAN.EA» την οποία δημιούργησαν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο Robert «R.J.» Scaringe, ο ιδρυτής τής Rivian, δήλωσε σχετικά: «Αυτή την περίοδο επαναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητές μας. Σκεφτόμαστε να εξειδικεύσουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα των πωλήσεων, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δράσεις μας. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει την επιλογή περισσότερο ελκυστικών εναλλακτικών λύσεων για τη μεγιστοποίηση της αξίας τής Rivian».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η αμερικανική εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την Amazon για την κατασκευή 100.000 ηλεκτροκίνητων βαν τα οποία θα χρησιμοποιεί η δεύτερη για τις μεταφορές των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Μετά την ανακοίνωση διακοπής της συνεργασίας των δύο εταιρειών, εκπρόσωπος της Mercedes-Benz δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει μόνη της την εξέλιξη και κατασκευή του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου βαν της. Εκτός από το πολωνικό εργοστάσιο, αυτό αναμένεται να παράγεται στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις της στη Γερμανία και στην Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQE 350+
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Advertisement