Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Τόκιο το Toyota GR GT3 και όχι μόνο

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Τόκιο το Toyota GR GT3 και όχι μόνο

ΝΕΑ

Στο Τόκιο το Toyota GR GT3 και όχι μόνο

ΝΕΑ

Η Toyota «κατεβάζει» δυνατή ομάδα εκθεμάτων στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, από τα οποία ξεχωρίζει το πρωτότυπο για τους αγώνες αυτοκινήτων της κατηγορίας GT3.

Advertisement
Advertisement

Μια εντυπωσιακή σειρά προτάσεων έχει φέρει η Toyota στο Τόκιο και κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την ποικιλία, όσο και με το δυναμισμό που προβάλλει.

Στο Tokyo Auto Salon 2022, η Toyota κάνει κάτι σαν επίδειξη δύναμης, μια και έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για μια σειρά από κατηγορίες οχημάτων. Με τα μοντέλα της Toyota καθώς και με εκείνα της Lexus, το σύνολο των εκθεμάτων είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Φυσικά, σε περίοπτη θέση είναι το GR GT3 που προορίζεται για το σχετικό πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου, ως το πλέον εντυπωσιακό όλων. Η Toyota δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την ισχύ ή τις επιδόσεις, δηλώνοντας απλώς ότι το GR GT3 είναι ένα αυτοκίνητο που στοχεύει να προσελκύσει αγοραστές που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων (GT3).

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το σύνολο των μοντέλων που παρουσίασε η εταιρεία με τα σήματα της Lexus. Το μοντέλο είναι βασισμένο στο plug-in υβριδικό NX 450h με μια προσέγγιση πιο φιλική προς το περιβάλλον αλλά και τονισμένες ικανότητες κίνησης μακριά από την άσφαλτο. Με μεγαλύτερους τροχούς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το πρωτότυπο στο χρώμα του χαλκού, έχει την ικανότητα να κάνει οικολογικές εκτός δρόμου περιηγήσεις χρησιμοποιώντας αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Συνδυάζεται με το buggy που έχει αντίστοιχη αισθητική και χρησιμοποιεί ένα κινητήρα υδρογόνου με χωρητικότητα 1,0 λίτρου.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover bZ4X της Toyota, αυτό που έχει εξελιχτεί από κοινού με την Subaru, παρουσιάζεται στο Τόκιο σε μια σπορ εκδοχή η οποία τονίζεται με το ειδικό χρώμα για την περίσταση και τους μεγάλους τροχούς. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υπάρχουν σπορ καθίσματα με τονισμένο το αφρώδες που αφορά στην πλευρική στήριξη των σωμάτων οδηγού και συνοδηγού. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρωτότυπο που «προαναγγέλλει» την ύπαρξη στο μέλλον μιας ανάλογης έκδοσης στην παραγωγή αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Toyota.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Modellista στο διαδικτυακό φετινό Tokyo Auto Salon
Αυτό είναι το συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris
H Lexus ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar!

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement