Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris

ΝΕΑ

Αυτό είναι το συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Τόκιο για την ακόμα πιο ειδική έκδοση του σπορ Toyota GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota έκανε αυτό που εδώ και καιρό ήταν αναμενόμενο: παρουσίασε στο Τόκιο μια νέα, πιο hardcore έκδοση του πιο προβεβλημένου τον τελευταίο καιρό μοντέλου της, του GR Yaris.

To GRMN Yaris, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι αποκλειστικά διθέσιο και θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες οι οποίες δεν θα πουληθούν άμεσα αλλά θα μπουν σε κλήρωση μεταξύ όσων θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Και τα 500 GRMN Yaris θα διατεθούν στην Ιαπωνία, ενώ πέρα από τη στάνταρ έκδοση θα είναι διαθέσιμα και τα πακέτα Circuit και Rally.

Σε σχέση με το «απλό» GR Yaris το αμάξωμα έχει επιπλέον 545 σημεία συγκόλληση για αύξηση της ακαμψίας, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το καπό από ανθρακονήματα.

Advertisement

Από κει και πέρα το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων έχει ακόμα πιο σφιχτή κλιμάκωση, ενώ και στους δύο άξονες υπάρχουν μηχανικά μπλοκέ διαφορικά (αντί για Torsen που υπάρχουν στο GR Yaris).

Το Circuit Package περιλαμβάνει νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, πίσω φτερούγα από ανθρακόνημα, διαφορετικά μαρσπιέ και άλλα σπόιλερ μπροστά, ενώ το βάρος, σύμφωνα με την Toyota, έχει μειωθεί κατά 20 κιλά. Επίσης, 50 μονάδες με αυτό το πακέτο θα είναι διαθέσιμες σε ματ χρώμα.

Advertisement

Το Rally Package με τη σειρά του θα έχει άλλα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, προστατευτικές ποδιές στο δάπεδο, καθώς και roll-bar, ενώ εδώ το βάρος θα είναι μειωμένο κατά 30 κιλά σε σχέση με το GR Yaris.

Advertisement

Στον τρικύλινδρο turbo των 1.600 κ.εκ. και των 268 ίππων δεν υπάρχουν αλλαγές, ενώ οι τιμές του Toyota GRMN Yaris στην Ιαπωνία ξεκινούν από τις 56.000 ευρώ. Με τα πακέτα Circuit και Rally διαμορφώνονται στις 65.000 και 64.200 ευρώ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το Toyota Aygo X στην Ελλάδα;
Δείτε ένα Toyota GR Yaris να τραβάει μια Porsche 911 από χαντάκι (+video)
Με πίσω φώτα από την παλιότερη, η Toyota GR Supra ομορφαίνει (+video)