Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Porsche 935

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Porsche 935

ΝΕΑ

Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Porsche 935

ΝΕΑ

Αυτή η μοντέρνα Porsche 935 έχει κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα και δημοπρατείται πολύ πάνω από την αρχική της αξία.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche κατασκεύασε μόλις 77 μονάδες της 935, όμως η συγκεκριμένη δεν είναι σαν τις άλλες, διότι έχει μερικά πολύ ξεχωριστά στοιχεία.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η πρόσφατη παρουσίαση της Porsche 911 GT3 R Rennsport η οποία προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, κάνει την GT2 935 του 2019 να… κοκκινίζει από την ντροπή της.

Αυτό όμως δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η μοντέρνα σχεδίαση αυτού του βαριά αναβαθμισμένου αυτοκινήτου το έχει ανάγει ως μία πολύ θελκτική επιλογή, ενώ έχει ήδη μπει σε πλειστηριασμό μέσω του «Bring a Trailer».

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη 935 αποτέλεσε τη 49η μονάδα της Porsche από τις 77 που κατασκεύασε συνολικά και πριν επιστρέψει στην αντιπροσωπεία παρέμεινε στον κάτοχό της μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Η βάση της είναι η 911 GT2 RS, ενώ το ντιζάιν είναι εμπνευσμένο από την 935/78 που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1978. Στον δημόσιο δρόμο φυσικά είναι παράνομη, όμως σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα που μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στις πίστες, είναι τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή που δύσκολα βρίσκεις όμοιά της.

Advertisement

Τα χρώματα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένα από εκείνο της Interscope Racing η οποία κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Daytona. Κυριαρχεί το μαύρο, αλλά και στοιχεία με κόκκινο, πορτοκαλί και ροζ. Στις πόρτες υπάρχουν αυτοκόλλητα με το νούμερο 70 –του νικηφόρου αγωνιστικού- ενώ οι 18άρες ζάντες είναι της BBS.

Advertisement

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών «Bring a Trailer», η 935 έχει διανύσει μόλις 146 χιλιόμετρα και αυτό αποδεικνύεται από την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο έχει κινηθεί για τις ανάγκες δύο εκδηλώσεων και μίας φωτογράφισης.

Σε εξίσου εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό, με τα μπάκετ της Recaro τα οποία έχουν κέλυφος από ανθρακονήματα, ενώ ο «πισταδόρικος» αέρας είναι διάχυτος σε κάθε σημείο. Από το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων μέχρι τα αναλογικά όργανα και το κλωβό ασφαλείας.

Advertisement

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η Porsche 935 κόστιζε κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά στη δημοπρασία οι προσφορές έχουν ξεπεράσει ήδη τα 1,3 εκατομμύρια.

Κατανοεί εύκολα λοιπόν κανείς, πως εφόσον μένουν ακόμα μερικές μέρες στον πλειστηριασμό, το ποσό μπορεί να… ξεφύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 935/78 racer : Το αυτοκίνητο των 3 εκ. δολαρίων (+video)
Οδηγούμε την αγωνιστική Porsche 935
Πόσο στοιχίζει αυτή η σπάνια Porsche 935 Martini;