Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 935/78 racer : Το αυτοκίνητο των 3 εκ. δολαρίων (+video)

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 935/78 racer : Το αυτοκίνητο των 3 εκ. δολαρίων (+video)

ΝΕΑ

Porsche 935/78 racer : Το αυτοκίνητο των 3 εκ. δολαρίων (+video)

ΝΕΑ

Για τους συλλέκτες αυτοκινήτου, η εμβληματική 935/78, το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Porsche γνωστό και ως «Moby Dick», είναι το ιερό δισκοπότηρο των Porsche.

Advertisement
Advertisement

Πωλείται μία εξαιρετικά σπάνια Porsche 935 «Moby Dick», η οποία κοστίζει τα ίδια χρήματα με την Bugatti Chiron.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζει πολύ καλά, την αξία μίας Moby Dick. Έτσι πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, υπενθύμισε σε όλους ότι το κλασικό μοντέλο, είναι επίκαιρο και αποκάλυψε την 935 racer, με αμάξωμα εμπνευσμένο από το ρετρό μοντέλο.

Βασισμένο στην Porsche 911 GT2 RS, διαθέτει τμήματα αμαξώματος από CFRP (πολυμερές πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα), μοιράζεται πολλά εξαρτήματα με τα άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Porsche και πατά σε τροχούς, που θυμίζουν αυτούς που «φορούσε» η 935/78.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι δεν κατασκευάστηκε για να συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα, την έκανε το απόλυτο παιχνίδι πίστας για όσους ήταν αρκετά πλούσιοι ώστε να την αντέξουν οικονομικά, επειδή η τιμολόγηση ξεκινούσε από σχεδόν 702.000 € στην Ευρώπη.

Η παραγωγή περιορίστηκε στις 77 μονάδες και μόλις ανακαλύψαμε μία προς πώληση στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Γερμανίας σε εντυπωσιακή τιμή.

Advertisement

Για να μπορέσετε να την παρκάρετε στο γκαράζ σας, θα πρέπει να πληρώσετε 2.963.100 €, που είναι λίγο πολύ η ζητούμενη τιμή για μια ελαφρά μεταχειρισμένη Bugatti Chiron.

Advertisement

Με 30 χλμ. στο δρόμο, σύμφωνα με την αγγελία, η σύγχρονη Moby Dick είναι βαμμένη στο χρώμα Salzburg Red, με άσπρες ρίγες εξωτερικά. Το εσωτερικό έχει επένδυση από ανθρακονήματα, με ένα μόνο αγωνιστικό κάθισμα, Recaro.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι αναγνωρισμένη για χρήση στο δρόμο, η 935 racer χρησιμοποιεί τον κινητήρα με διπλό turbo 3,8 λίτρων flat-six με την 911 GT2 RS. Ο κινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 700 ίππους, με την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK επτά ταχυτήτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα χέρια μας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας
Ταξίδι στο χρόνο με την… Porsche Taycan (video)
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Porsche;