Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο στοιχίζει αυτή η σπάνια Porsche 935 Martini;

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο στοιχίζει αυτή η σπάνια Porsche 935 Martini;

ΝΕΑ

Πόσο στοιχίζει αυτή η σπάνια Porsche 935 Martini;

ΝΕΑ

Υπάρχουν δύο τύποι συλλεκτών αυτοκινήτων. Ο πρώτος τύπος αγοράζει σπορ αυτοκίνητα επειδή του αρέσει να οδηγεί αυθεντικά οχήματα. Στη συνέχεια, θα βρείτε εκείνους που βρίσκουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα και τα σφραγίσουν για πάντα στο γκαράζ. Που ανήκει αυτή η Porsche;

Advertisement
Advertisement

Μπορούμε να καταλάβουμε αν δεν θέλετε να οδηγείτε καθημερινά τη Bugatti Chiron Super Sport 300+, αλλά όταν πρόκειται για μια Porsche 935 Martini, τι να πεις μετά… Η εν λόγω Porsche 935 Martini είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2019 στην εκδήλωση Rennsport VI που πραγματοποιήθηκε στο Laguna Seca Raceway στην Καλιφόρνια.

Αυτή η 935 αποτελεί μια σύγχρονη άποψη του διάσημου οδηγού αγώνων της Martini-liveried, με το ψευδώνυμο Moby Dick. Το αυτοκίνητο δεν προοριζόταν ποτέ για το δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει συμβιβασμοί όσον αφορά την επίτευξη τελικής απόδοσης. Ο Frank-Steffen Walliser, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport και της GT Cars, εξήγησε τι σήμαινε αυτό το αυτοκίνητο για την εταιρεία και τους οπαδούς της.

“Αυτό το εντυπωσιακό σπορ τετράτροχο είναι δώρο γενεθλίων από την Porsche Motorsport στους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο. Επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι ομολογκαρισμένο, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές δεν είχαν την υποχρέωση να ακολουθήσουν τους συνήθεις κανόνες και έτσι είχαν ελευθερία στην εξέλιξη”, τόνισε.

Advertisement
Advertisement

Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 3 λίτρων twin-turbo flat-6 που συνδυάζεται με ένα αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, το οποίο δεν απέχει πολύ από αυτό που υιοθετεί η νέα Porsche 911 Turbo με εξαίρεση την overdrive σχέση. Τα παραπάνω ερμηνεύονται με 700 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. τελική ταχύτητα 340 km/h και 0-100 km/h σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Η 935 Martini που εμφανίζεται εδώ είναι το δεύτερο κομμάτι που εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής των μόλις 77 μονάδων χωρίς χιλιόμετρα στο οδόμετρο, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του. Η Auctioneers RM Sotheby’s δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης είναι συλλέκτης στο Μονακό. Σύμφωνα με αυτούς, το αυτοκίνητο είναι τόσο νέο που μερικά τμήματα του εσωτερικού είναι ακόμη καλυμμένα με ναύλον.

Advertisement

Η αρχική τιμή της Porsche τότε ήταν 720.000 ευρώ, η οποία είναι αρκετή για να αγοράσεις περίπου δεκατέσσερις 718 Boxster στις μέρες μας. Σήμερα αναμένεται να φτάσει τα 1.350.000 ευρώ στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Advertisement