Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» ένα Subaru Impreza Rally του Κεν Μπλοκ!

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» ένα Subaru Impreza Rally του Κεν Μπλοκ!

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» ένα Subaru Impreza Rally του Κεν Μπλοκ!

ΝΕΑ

Αυτό το Subaru Impreza είναι ένα κανονικό αγωνιστικό, φτιαγμένο για το χώμα και τις λάσπες. Δεν έχει μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη χάρη.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Κεν Μπλοκ να μην είναι πια κοντά μας, αλλά η κληρονομιά του παραμένει αναλλοίωτη. Μέρος αυτής είναι και το Subaru Impreza 2.5 RS Rally το οποίο πέρασε για κάποιο διάστημα από τα ικανά χέρια του το 2006.

Εάν κάποιος θέλει να αρχίσει να δοκιμάζει τις δυνατότητές του σε χωμάτινες διαδρομές, αλλά ταυτόχρονα είναι και αρκετά άνετος οικονομικά, τότε δεν έχει παρά να μπει στον οίκο δημοπρασιών, Bring a Trailer και να κάνει την προσφορά του για αυτό το ξεχωριστό αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία λήγει στις 20 Δεκεμβρίου και το υψηλότερο ποσό που έχει αυτή τη στιγμή προσφερθεί είναι της τάξης των 46.000 δολαρίων. Το τελικό ποσό αναμένεται βέβαια να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η «ζωή» αυτού του Subaru ξεκίνησε το 2004, αλλά δυστυχώς, το 2005 έγινε κομμάτια. Η Vermont SportsCar όμως, αποφάσισε να αναλάβει την ανακατασκευή του αυτοκινήτου και το μετέτρεψε σε αγωνιστικό για ράλλυ..

Κάπου εκεί, έφτασε στα χέρια του Κεν Μπλοκ ο οποίος αγωνίστηκε με αυτό στα X Games Rally του 2006. Το 2009 αποκτήθηκε από τον έτερο οδηγό ράλλυ, Μαρκ Φοξ πριν τελικά καταλήξει στην Bring a Trailer.

Advertisement

Πέραν της εξωτερικής σχεδίασης που παραπέμπει 100% σε αγώνες ράλλυ, με τον χρωματισμό Monster Energy, τα φώτα και τις 15 ιντσών, πορτοκαλί ζάντες της Speedline Corse, το συγκεκριμένο Impreza είναι αγωνιστικό και κάτω από το καπό.

Advertisement

Εκεί βρίσκεται ένα τετρακύλινδρος turbo των 2,0 λίτρων ο οποίος έχει προγραμματιστεί από την Motec, ενώ το κιβώτιο είναι χειροκίνητο και 5τάχυτο.

Στον υπόλοιπο εξοπλισμό, τα ελατήρια είναι της Ohlins και τα υπόλοιπα aftermarket μέρη βρίσκονται σε πληθώρα σημείων, όπως  το σύστημα εξαγωγής, οι αεραγωγοί και  το ψυγείο.

Advertisement

Στην καμπίνα, όλα θυμίζουν κανονικό κόκπιτ αγωνιστικού που τρέχει στο WRC. Τα καθίσματα είναι αγωνιστικού τύπου, ενώ το roll cage και το συνολικό στήσιμο απαγορεύει τη χρήση του Impreza σε δημόσιο δρόμο. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο βγαλμένο από τα πρωταθλήματα ράλλυ.

Το ζήτημα είναι αν ο επόμενος κάτοχος θα το αποκτήσει για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο χώμα και τα δύσβατα στροφιλίκια ή αν θα το πάρει απλά για να το έχει στο… γκαράζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τίναξε τη μπάνκα το μοναδικό Subaru Impreza του Κόλιν ΜακΡέι
Παρουσιάστηκε το νέο Subaru Impreza (+video)
Δείτε το τελευταίο βίντεο του Κεν Μπλοκ!