Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίναξε τη μπάνκα το μοναδικό Subaru Impreza του Κόλιν ΜακΡέι

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίναξε τη μπάνκα το μοναδικό Subaru Impreza του Κόλιν ΜακΡέι

ΝΕΑ

Τίναξε τη μπάνκα το μοναδικό Subaru Impreza του Κόλιν ΜακΡέι

ΝΕΑ

Δεν είναι ένα οποιοδήποτε Impreza STi, αλλά ένα συλλεκτικό πρωτότυπο, που ανήκε στον αξέχαστο Σκωτσέζο.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα τρία πρωτότυπα Subaru Impreza STi 22B που κατασκευάστηκαν ποτέ, πωλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 560.300 ευρώ!

Δεν μιλάμε, όμως, για ένα οποιοδήποτε πρωτότυπο. Το S447 YOX, γνωστό και ως σασί #000/040, ήταν η επιλογή του αείμνηστου Κόλιν ΜακΡέι, όταν έγραφε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τη δεκαετία του 1990.

Όπως το tagline μιας γνωστής διαφήμισης ποτών, οι Iconic Auctioneers εκτιμούν ότι αυτό είναι «αναμφισβήτητα το πιο επιθυμητό 22B ever». Καμία υπερβολή. Αυτό το ειδικό Subaru είναι τόσο κοντά σε ένα αντίγραφο της εμβληματικής έκδοσης ράλι του ΜακΡέι, όσο μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε κατασκευαστής αυτοκινήτων, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πουλήθηκε σε αυτή την τιμή. Όχι μόνο είναι άψογο, αλλά «γράψει» λιγότερα από 13.000 χιλιόμετρα. Ουάου!

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο κατασκευάστηκε για να γιορτάσει την 40η επέτειο της μάρκας και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών του WRC. Φανταστείτε ότι φέτος η Subaru γιόρτασε τα 70 της χρόνια, για να καταλάβετε όχι μόνο το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, αλλά και την ιστορική αξία του αυτοκινήτου. Οι δυνατές καμάρες και η αεροτομή συνδυάστηκαν με τον κινητήρα EJ22: ένα τέρας 2,2 λίτρων «χτισμένο» γύρω από ένα ξεχωριστό χυτό πλαίσιο. Επίσημα ικανό για 276 ίππους (για να διατηρηθεί εντός των απαιτούμενων ιαπωνικών ορίων των 280 ίππων), το 22Β θα πετύχαινε άνετα περισσότερα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα αντίστοιχο πρωτότυπο, είχε στην κατοχή του και ο εμβληματικός συνοδηγός του ΜακΡέι, ο Νίκι Γκριστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Enzo Ferrari ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη – Δείτε το trailer
Σούζες, κόντρες και… βεγγαλικά! Η αστυνομία διέλυσε «πάρτι» στο Ribas (+video)
Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;

Advertisement