Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

«Στο ρεύμα» η διάδοχος της Alpine A110

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Στο ρεύμα» η διάδοχος της Alpine A110

Mobility

«Στο ρεύμα» η διάδοχος της Alpine A110

Mobility

Τα ανώτερα σπορ χαρακτηριστικά της A110 και η διατήρησή τους στην επόμενη γενιά που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, είναι πρώτη προτεραιότητα για την Alpine.

Advertisement
Advertisement

Κρατώντας ψηλά τη σημαία της σπορ διάθεσης, η Alpine ετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση για την Α110 που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Ο αντικαταστάτης Alpine A110 που αναπτύσσεται από κοινού με τη Lotus θα διατηρήσει την εστίασή του στην ευκινησία έναντι της ισχύος, παρά το πρόσθετο βάρος του ηλεκτρικού κινητήρα, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή Gilles Le Borgne.

Ο Le Borgne πιστεύει ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στην Alpine να κατασκευάσει μια «μηχανή για χαμόγελα», κάτι που όπως υπογραμμίζει, ανέκαθεν έκανε η εταιρεία. «Η Alpine ανέκαθεν ασχολούνταν με την κατασκευή μηχανών χαμόγελου, όχι με το κυνήγι μεγάλης απόδοσης ισχύος και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε αυτό».

Advertisement
Advertisement

Για την Alpine, είναι στο DNA της εταιρείας το να διατηρεί τη σωστή ισορροπία μεταξύ δύναμης και ευελιξίας. Ο Le Borgne ανέφερε πως για να διατηρήσει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, εκτός του Renault 5 με το οποίο ασχολείται και ένα SUV που θα τοποθετηθεί «απέναντι» από την Porsche Macan, έχει συγκεκριμένο τμήμα έρευνας και εξέλιξης για την κατασκευή ενός ιδιαίτερα ελαφρού συνόλου ενέργειας.

Ο Le Borgne τόνισε επίσης τη δυνατότητα ταχύτερου και πιο άμεσου τιμονιού στα ηλεκτρικά, κάτι που φαίνεται και στο νέο Renault Mégane E-Tech Electric, το οποίο χαρακτηρίζεται από την τονισμένη σπορ αίσθηση σε σχέση με τα παλιότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Ο συνδυασμός του άμεσου τιμονιού με το σύστημα κατανομής της ροπής ανά τροχό που εξελίσσεται αυτή την περίοδο από την εταιρεία, θα δώσει ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά κάθε φαντασία για τους φίλους της σπορ οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine
Alpine A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone

Advertisement

 

 

 

Advertisement