Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpine A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alpine A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone

ΝΕΑ

Alpine A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone

ΝΕΑ

Η Alpine αποκαλύπτει την A110 Art Car με την υπογραφή του Felipe Pantone και έμπνευση από το Grand Prix της F1 στο Monaco.

Advertisement
Advertisement

Μόνο τρία –από τα τέσσερα συνολικά- αυτοκίνητα που θα έχουν την αισθητική «σφραγίδα» του καλλιτέχνη από την Αργεντινή θα διατεθούν προς πώληση.

Μετά τη συνεργασία τους στο μονοθέσιο «Alpine F1 x Felipe Pantone», η Γαλλική εταιρεία και ο Αργεντινός καλλιτέχνης αποκάλυψαν το νέο τους από κοινού project, που βασίζεται στη νέα A110 με ειδική βαφή και παραστάσεις στις πλευρές που έλκουν την έμπνευσή τους από τη διαγράμμιση της πίστας του Monaco για το Grand Prix της F1. Η βαφή της ειδικής αυτής έκδοσης είναι εξ ολοκλήρου στο χέρι και χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες εργασίας από το νεαρό καλλιτέχνη. Η Alpine θα προσφέρει τρία από τα τέσσερα αυτοκίνητα A110 του Felipe Pantone προς πώληση, με το καθένα να διαθέτει πολύ μικρές διαφορές από τα υπόλοιπα, αρκετές όμως για να κάνουν το κάθε ένα ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

«Μέσω αυτής της δεύτερης συνεργασίας με την Alpine, ο Felipe Pantone αποδεικνύει και πάλι την έκταση του ταλέντου του», δήλωσε ο Cédric Journel, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Alpine. «Το δημιουργικό έργο και η εκτέλεση του είναι εξαιρετικά. Οι χρωματικοί συνδυασμοί, τα γεωμετρικά σχήματα και τα οπτικά εφέ αποκαλύπτουν την Α110 σε ένα νέο φως, με αυξημένη αίσθηση κίνησης. Αυτή η δουλειά του Pantone έχει ως αποτέλεσμα ένα σύγχρονο, δυναμικό και συναρπαστικό έργο τέχνης». Κάθε αυτοκίνητο με την υπογραφή Felipe Pantone βασίζεται στην Alpine A110S, την πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου. Η ισχύς προέρχεται από έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 1.8 λίτρων που αποδίδει 292 ίππους και ροπή 32,6 kgm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με βάρος 1.113 κιλά, η Alpine A110S είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ γρήγορο μοντέλο σε μια κατηγορία που μετράει «λίγες και καλές» συμμετοχές. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση 4,4 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 260 χλμ./ώρα. «Η ιδέα μου σχετικά με τις επεμβάσεις στην A110 είναι να προκαλέσω μια αίσθηση «υπερδυναμισμού». Η οπτική ταχύτητα είναι κάτι που διερευνώ εδώ και χρόνια και αισθάνομαι ότι ενώνεται πραγματικά σε αυτό το αυτοκίνητο, τονίζοντας το λαμπρό σχεδιασμό του με μια γρήγορη, με έμφαση στην τεχνολογία, εμφάνιση», δήλωσε ο Felipe Pantone. Ωστόσο, κάθε ένα από τα τρία μοναδικά βαμμένα αυτοκίνητα Alpine A110 που διατίθενται προς πώληση δεν θα είναι φθηνό, με την τιμή του να ορίζεται στις 125.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Esteban Ocon μιλάει για στην εμπειρία στο Ράλι Μόντε Κάρλο (video)
Alpine A110 Légende GT 2021: Το πνεύμα του Grand Tourisme
Τέλος εποχής για τα σπορ Renault RS

Advertisement