Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Παρίσι το πρωτότυπο του καινούργιου Renault 4!

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Παρίσι το πρωτότυπο του καινούργιου Renault 4!

ΝΕΑ

Στο Παρίσι το πρωτότυπο του καινούργιου Renault 4!

ΝΕΑ

Η Renault, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το καινούργιο 4 στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Το περίφημο Renault 4 (το οποίο είναι γνωστό και ως «Quattrelle») επιστρέφει. Το κλασικό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, με το χαρακτηριστικό αμάξωμα και την πρακτικότητα μιας άλλης εποχής, θα επανέλθει στο αυτοκινητικό προσκήνιο. Όμως, αυτή τη φορά θα είναι προσαρμοσμένο στα ισχύοντα δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο Renault 4 μόνο κατ’ όνομα θα σχετίζεται με το αρχέτυπο όχημα που εμφανίστηκε πριν από 61 χρόνια. Όπως είναι γνωστό, το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο αλλά θα έχει αμάξωμα SUV. Θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το καινούργιο Renault 5.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Renault, το νέο 4 θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Renault Alliance. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία που να αφορούν στις μπαταρίες ή στην ισχύ που θα έχει. Η παρουσίαση του πρωτότυπου στο Παρίσι θα είναι η ευκαιρία για να μάθουμε κάποιες πληροφορίες που θα αφορούν σε αυτά.

Τόσο το καινούργιο Renault 4, όσο και το Renault 5 εκφράζουν τη rétro nouveau φιλοσοφία που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν στη γαλλική εταιρεία τα τελευταία χρόνια, ως μια κίνηση να αλλάξει η εικόνα της αλλά και να υπάρξει μια συναισθηματική και ιστορική διασύνδεση με το παρελθόν της και με μοντέλα που είναι εμβληματικά.

Advertisement

Τέλος, στην έκθεση που θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα, η Renault θα παρουσιάσει το επίσημα το Kangoo E-Tech electric και το Austral E-Tech hybrid, Επιπλέον, η Alpine θα παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού sportscar το οποίο θα είναι ο προπομπός της ηλεκτροκίνητης A110.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault 4: Γαλλίδα ετών 60 (+video)
Renault OpenR: Η επόμενη γενιά infotainment (+video)
Renault Austral: Με σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL

Advertisement