Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένα διαφορετικό Renault 5 για τα 50 χρόνια

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα διαφορετικό Renault 5 για τα 50 χρόνια

Mobility

Ένα διαφορετικό Renault 5 για τα 50 χρόνια

Mobility

Η Renault γιορτάζει τα 50 χρόνια του R5 και παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο ηλεκτρικό πρωτότυπο, το Renault 5 Diamond.

Advertisement
Advertisement

Την επιμέλεια για την κατασκευή του μοναδικού αυτού μοντέλου, είχε ο σχεδιαστής Pierre Gonalons, ο οποίος συνεργάστηκε με το τμήμα Renault Design Colors & Trim.

Ο σχεδιαστής Pierre Gonalons, που το 2019 συμπεριλήφθηκε στους 100 κορυφαίους σχεδιαστές του περιοδικού AD (Architectural Digest) και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή περιοδικά όπως τα Elle Decoration, Interni, Icon design και Departure, ανέφερε πως «με το Renault 5 Diamond, ο στόχος ήταν να αποτίσω φόρο τιμής στον επαναστατικό σχεδιασμό του, μεταφέροντας παράλληλα τα σχήματα και τα χρώματα του δικού μου σύμπαντος στον κόσμο της αυτοκίνησης».

Advertisement
Advertisement

Βλέπουμε πως ο Gonalons υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές του μοντέλου του 1972, ωστόσο τροποποίησε σημαντικά κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Έτσι παρατηρούμε πως οι εμπρός προβολείς δεν είναι πλέον ενσωματωμένοι στο αμάξωμα και παρουσιάζονται ως μεγάλα πολύτιμα πετράδια σε θήκη κοσμήματος. Τα πίσω φώτα του τρίθυρου αυτοκινήτου με την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, είναι επίσης πολύπλευρα και διαμορφωμένα σαν πολύτιμοι λίθοι.

Οι παραπομπές στο παρελθόν συνεχίζονται με τα φαρδιά ελαστικά στα οποία οι ζάντες δίνουν την αίσθηση των λευκών πλαϊνών, τονίζοντας την vintage διάθεση του μοντέλου. Ο σχεδιαστής έχει αντίστοιχα προσαρμόσει την καμπίνα του αυτοκινήτου, με ευθείες αναφορές στο παρελθόν. Τα καλύμματα των καθισμάτων προέρχονται από τον γνωστό κατασκευαστή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων Metaphores, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι καλυμμένος με ύφασμα από τρίχες αλόγου της Le Crin, μιας εκ των παλιότερων παραδοσιακών βιοτεχνιών υφαντών.

Επιπρόσθετα, το ντουλαπάκι του συνοδηγού και το τιμόνι είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο συνθετικό μάρμαρο, το οποίο έχει χυτευθεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Το μοναδικό αυτό Renault 5 Diamant, οι λάτρεις του design και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να το αγοράσουν σε δημοπρασία που θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος, για την ενίσχυση της οργάνωσης Give Me 5 που υποστηρίζει τους νέους και την παγκόσμια ειρήνη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Captur Hybrid 1.3 TCe 140 EDC
Τα 2/3 της τιμής του Zoe θα έχει το νέο Renault 5
Δοκιμή: Renault Captur Plug-in Hybrid

Advertisement