Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault 4L Electric Concept εμπνευσμένο από τα Chic Hotels

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault 4L Electric Concept εμπνευσμένο από τα Chic Hotels

ΝΕΑ

Renault 4L Electric Concept εμπνευσμένο από τα Chic Hotels

ΝΕΑ

Για να γιορτάσει την 60ή επέτειο του Renault 4, η αυτοκινητοβιομηχανία στράφηκε στον Γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur για να ερμηνεύσει εκ νέου το αυτοκίνητο. Και αυτό που παρέδωσε είναι ένα εντελώς ηλεκτρικό concept εμπνευσμένο από κομψά ξενοδοχεία.

Advertisement
Advertisement

To 4L πούλησε περισσότερα από 8 εκατομμύρια κομμάτια σε 30 χρόνια,

 

Η ιδέα Suite N°4 βασίζεται στο Renault 4L, αλλά ξεχωρίζει από τα πίσω πάνελ του αμαξώματος με παράθυρα από polycarbonate (συνθετικό διάφανο πλαστικό) για να προσφέρει στους επιβάτες άφθονο φως.

Advertisement
Advertisement

Η οροφή, εν τω μεταξύ, καλύπτεται από διαφανή ηλιακά πάνελ για να βοηθήσει στη φόρτιση του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης που αντικαθιστά τον θερμικό κινητήρα.

Για να αναδείξει το γεγονός ότι είναι πλέον ηλεκτρικό, η παραδοσιακή μάσκα του μοντέλου, αντικαταστάθηκε από γυαλισμένο φύλλο αλουμινίου για να δώσει στο αυτοκίνητο μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Advertisement

Το χρώμα, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται πιο συμπαγές. Είναι περασμένο σε τρία στρώματα και υποτίθεται ότι μοιάζει με σκυρόδεμα, δημιουργώντας μία νέα τάση του σχεδιασμού στη σύγχρονη κατασκευή αυτοκινήτων.

Στο εσωτερικό, έχουν χρησιμοποιηθεί υφάσματα για να κάνουν την καμπίνα να έχει μία ζεστή ατμόσφαιρα. Τα μπροστινά καθίσματα και το ταμπλό είναι ντυμένα με κίτρινο βελούδο, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι φινιρισμένα με ένα χοντρό, ραβδωτό ύφασμα σενίλ για να δείχνουν πιο στιβαρά.

Advertisement

Το πορτμπαγκάζ έχει επίσης υποστεί μεγάλες αλλαγές, καθώς διαθέτει επένδυση δαπέδου από φυσικές ίνες και ξύλινο συρτάρι που μπορεί να αφαιρεθεί για να παρέχει προστατευμένα καθίσματα όταν η πίσω πόρτα είναι ανοιχτή. Σύμφωνα με τη Renault , όλα τα υλικά παρασχέθηκαν από κορυφαίους παριζιάνικους κατασκευαστές επίπλων.

«Ήθελα να συγχωνεύσω τους κόσμους των αυτοκινήτων και της αρχιτεκτονικής για να δημιουργήσω ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου», λέει ο σχεδιαστής του αυτοκινήτου Mathieu Lehanneur.

Advertisement

Το πρωτότυπο, θα βρίσκεται στην έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι. Στη συνέχεια (από τον Νοέμβριο) θα ενταχθεί στη συλλογή της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Atelier Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault 4: Γαλλίδα ετών 60 (+video)
Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!
Επιστρέφει ως ηλεκτρικό και το Renault 4