Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Κίνα, ξεκίνησαν οι συνεργασίες…

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Κίνα, ξεκίνησαν οι συνεργασίες…

ΝΕΑ

Στην Κίνα, ξεκίνησαν οι συνεργασίες…

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, τα ανώτατα στελέχη της Geely Holdings και της Changan Automobile, δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο της στρατηγικής συνεργασίας τής Geely με την Changan προβλέπει την αύξηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός τους στον τομέα δημιουργίας καινούργιων αυτοκινήτων αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας και νέων πλατφορμών γι’ αυτά.

Ωστόσο, η συνεργασία τους μάλλον δεν θα περιοριστεί μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κι αυτό επειδή και οι δύο εταιρείες ασχολούνται, επίσης, και στους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης, μέσω των αντίστοιχων θυγατρικών εταιρειών που ανήκουν στους δύο ομίλους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επεκταθούν δυναμικότερα και σε άλλες αγορές, όπως την ευρωπαϊκή ή την αμερικανική, πέραν της ασιατικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων για την περυσινή χρονιά που ανακοίνωσαν πρόσφατα, η Changan κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας μεταξύ των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών και η Geely στην πέμπτη, αντίστοιχα.

Geely Monjaro.

Advertisement
Advertisement

Στην επίσημη ανακοίνωση μετά την υπογραφή για τη συνεργασία τους αναφέρεται ότι ο κοινός στόχος τους θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την εξέλιξη και κατασκευή καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων. ΄

Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεργαστούν και στους τομείς παραγωγής ημιαγωγών, μπαταριών αλλά και του απαραίτητου λογισμικού για οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Τέλος, θα αναπτύξουν και τη δυνατότητα των νέων μοντέλων τους να αλλάζουν τις αποφορτισμένες μπαταρίες τους με ήδη φορτισμένες για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται τώρα με τον κλασικό τρόπο (μέσω καλωδίου).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Zeekr έρχεται με Έλληνα στο τιμόνι
Geely: Θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στη Volvo Trucks
Changan Lumin Corn: Νέο μικρό και ηλεκτρικό