Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Zeekr έρχεται με Έλληνα στο τιμόνι

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Zeekr έρχεται με Έλληνα στο τιμόνι

ΝΕΑ

Η Zeekr έρχεται με Έλληνα στο τιμόνι

ΝΕΑ

Η Zeekr, η νεοσύστατη εταιρεία του Ομίλου Geely, θα αρχίσει να διαθέτει τα μοντέλα της επί ευρωπαϊκού εδάφους εντός της χρονιάς και έχει μεγάλες εμπορικές βλέψεις.

Advertisement
Advertisement

Το 2021, ο Όμιλος Geely ανακοίνωσε τη δημιουργία της Zeekr, μιας εταιρείας που έχει σκοπό την εξέλιξη και κατασκευή πολυτελών αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στη δημιουργία ενός εμπορικού σήματος το οποίο να ανταγωνίζεται όσο το δυνατόν τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εξαρχής, τα στελέχη της εταιρείας έκαναν γνωστό ότι στόχος τους ήταν να επεκταθούν στην Ευρώπη και να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς σε αυτή. Το πρωτότυπο 001 που παρουσίασε η Zeekr τον Μάρτιο του 2021 έγινε το πρώτο μοντέλο παραγωγής της λίγους μήνες αργότερα (τον Οκτώβριο) και δείχνει εύγλωττα τη δυναμική της.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ελκυστικό και τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο το οποίο έχει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης από την αμερικανική Waymo LLC και σύγχρονες μπαταρίες τής CATL.

Όπως γράψαμε ήδη, οι εμπορικές βλέψεις τής Zeekr είναι υψηλές τόσο στην κινεζική αγορά όσο και στις βασικότερες ανά τον κόσμο. Για την Ευρώπη, προβλέπεται ότι ως το 2025 θα δημιουργήσει και θα διαθέτει συνολικά πέντε νέα μοντέλα.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, οι πωλήσεις τους στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεκινήσουν ως το τέλος της χρονιάς και το 2024 θα αρχίσουν στις ΗΠΑ. Ο στόχος τής Zeekr είναι να πουλά 650.000 οχήματά της ετησίως αλλά για να το καταφέρει θα πρέπει να δημιουργήσει μια γκάμα τουλάχιστον οκτώ μοντέλων.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην ήπειρό μας, για να τον επιτύχει στράφηκε σε έναν συμπατριώτη μας, τον Σπύρο Φωτεινό ο οποίος έχει αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος τής Zeekr Ευρώπης. Ο κ. Φωτεινός έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και προήλθε επαγγελματικά από τη Lexus Ευρώπης, έχοντας ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του από την Toyota Ελλάς.

Τέλος, η Zeekr εξελίσσει αυτό το διάστημα το πρωτότυπο ενός νέου τετράθυρου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο έχει την κωδική ονομασία «CS1E» και θα είναι άμεσος εμπορικός ανταγωνιστής τού Tesla Model 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Zeekr 001 σπάει το «φράγμα» των 1.000 χιλιομέτρων
Zeekr X: Με το VW ID.3 στο στόχαστρο
Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται

Advertisement