ΝΕΑ

Στην καρδιά της μόδας η Maserati με τρεις μοναδικές GranTurismo

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην καρδιά της μόδας η Maserati με τρεις μοναδικές GranTurismo

ΝΕΑ

Στην καρδιά της μόδας η Maserati με τρεις μοναδικές GranTurismo

ΝΕΑ

H Maserati δεν θα μπορούσε να λείπει από την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο και μάλιστα με τρεις εντυπωσιακές εκδόσεις της GranTurismo.

Advertisement
Advertisement

Η καρδιά της μόδας αυτήν την περίοδο χτυπάει δυνατά στο Μιλάνο καθώς εκεί πραγματοποιείται το Milan Design Week. Οι εκλεκτοί οίκοι μόδας παρουσιάζουν εκεί τις νέες τάσεις και δημιουργίες τους, ωστόσο δεν είναι μόνο οι άνθρωποι της μόδας που δείχνουν ενδιαφέρον στο σημαντικό αυτό γεγονός. Αυτοκινητοβιομηχανίες κυρίως από την Ιταλία κάθε χρόνο δίνουν το παρόν στο Milan Design Week θέλοντας να αναδείξουν το lifestyle που προτάσσουν οι τέσσερις τροχοί.

Η Maserati λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή της μόδας και μάλιστα εμφανίστηκε φέτος με εντυπωσιακό τρόπο. Η ιταλική μάρκα παρουσίασε τρεις μοναδικές εκδόσεις της GranTurismo οι οποίες δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το γεγονός. Οι δύο από αυτές είναι πραγματικά πρωτότυπα, ενώ η μία είναι σε ψηφιακή μορφή.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την ψηφιακή GranTurismo αυτή ονομάζεται Ouroboros και είναι εμπνευσμένη από την βαριά κληρονομιά της εταιρείας. Το αυτοκίνητο το έχει σχεδιάσει ο Hiroshi Fujiwara ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής της Maserati και καλλιτέχνης δρόμου. Η Ouroboros είναι βασισμένη στην ηλεκτρική Folgore, ωστόσο σε πολλά σημεία του έχει πινελιές του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα, οι προβολείς είναι εμπνευσμένοι από Tipo 151 και η μάσκα προέρχεται από A6GCS Berlinetta Pininfarina. Οι εισαγωγές αέρα μοιάζουν με εκείνες του 3500GT, οι τροχοί είναι από Bora και η ουρά αντλεί έμπνευση από την Shamal.

Η δεύτερη Maserati GranTurismo είναι η Prisma η οποία δημιουργήθηκε από το Centro Stile της εταιρείας. Εδώ, σε αντίθεση με την Ouroboros, τα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι πιο φουτουριστικά και σίγουρα πιο χρωματιστά καθώς οι σχεδιαστές έχουν συνδυάσει 14 διαφορετικά χρώματα για να βάψουν το αυτοκίνητο. Ο κινητήρας είναι ο V6 3.0 λίτρων με απόδοση 550 ίππους και το πακέτο εξοπλισμού προέρχεται από την Trofeo.

Advertisement

Η τρίτη και τελευταία GranTurismo είναι η Luce η οποία δείχνει μια ιδιαίτερη αγάπη στο χρώμιο και το αλουμίνιο. Και εδώ τον σχεδιασμό έχει αναλάβει το Centro Stile βάζοντας στόχο να δημιουργήσει έναν κινούμενο «καθρέπτη» παίζοντας με τις αποχρώσεις και την αντανάκλαση του φωτός. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι βιώσιμα (Econyl) και οι τροχοί και τα σήματα είναι ίδια με την Folgore. Η Luce χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 750 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 92,5 kWh.

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα των ειδικών εκδόσεων της Maserati έβαλε η περιορισμένης παραγωγής GranTurismo Launch Edition PrimaSerie 75th Anniversary η οποία φωτογραφήθηκε δίπλα στον διάσημο ποδοσφαιριστή David Beckham.

Βίντεο των νέων μοντέλων της Maserati.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη Σαγκάη και η ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore
Οδηγούμε την Maserati GranTurismo Folgore
Δύο σπέσιαλ Maserati GranTurismo στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο