Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο TVR

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο TVR

ΝΕΑ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο TVR

ΝΕΑ

Περίπου 6 μήνες μας χωρίζουν από την πλήρη αποκάλυψη του νέου sport coupe μοντέλου της TVR, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα αρκετά ισχυρό πισωκίνητο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Εδώ και δύο χρόνια περίπου η TVR εξελίσσει το νέο sport coupe μοντέλο της, το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα, με αυξημένη ακαμψία και βάρος που δε θα ξεπερνά τα 1.200 κιλά. Για την κίνησή του θα φροντίζει ένα μηχανικό σύνολο V8 της Cosworth με απόδοση λίγο πάνω από τα 400 άλογα (πιθανόν με χωρητικότητα στα 3.000 κυβικά εκατοστά).

Οι ιθύνοντες της εταιρείας υποστηρίζουν ότι το νέο TVR θα έχει τελική ταχύτητα 320 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε 3,5 sec περίπου.  Επίσης, σε επίπεδο σχεδίασης αναμένεται να υιοθετηθούν κάποια σύγχρονα στοιχεία, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου που ήδη γνωρίζουμε. Η τιμή του μοντέλου της TVR υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ, ενώ ήδη η εταιρεία έχει λάβει 400 προ-παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement