Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο TVR Griffith στα τέλη του χρόνου

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο TVR Griffith στα τέλη του χρόνου

ΝΕΑ

Νέο TVR Griffith στα τέλη του χρόνου

ΝΕΑ

Το αναγεννημένο project της TVR προχωρά, σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης στο νέο εργοστάσιο, αφού πρώτα η κυβέρνηση της Ουαλίας επιλέξει νέο ανάδοχο που θα αναλάβει να τρέξει το έργο.

Advertisement
Advertisement

 

Η εταιρία αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Griffith στο Goodwood τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο σκοπεύει να κατασκευάσει σε ένα νέο εργοστάσιο στο βιομηχανικό κτήμα Rassau στο Ebbw Vale της Ουαλίας. Όμως, η πρόοδος στην ανακαίνιση του εργοστασίου εκκρεμεί ακόμη αφού η κυβέρνηση της Ουαλίας αγόρασε μερίδιο 3% στην εταιρεία το 2018 μαζί με δάνειο ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών στερλινών. Αυτό σήμαινε ότι το σχέδιο υπόκειται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από την κρατική χρηματοδότηση, οπότε ο διαγωνισμός για τις κατασκευαστικές εργασίες στο ερειπωμένο εργοστάσιο έπρεπε να εγκριθεί από την ΕΕ εξ ολοκλήρου.

Advertisement
Advertisement

Ο Ken Skates AM, υπουργός οικονομίας και μεταφορών της Ουαλίας, επέλεξε τώρα έναν νέο εργολάβο που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο, στον οποίο η TVR εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της προκειμένου να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες. Σε δήλωση της στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία δήλωσε: “Υπάρχουν μερικά κομμάτια που πρέπει να συνδεθούν πριν μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά όπως και να έχει αποτελεί ηχηρή είδηση για όλους τους ενδιαφερόμενους το ότι μπορούμε να δηλώσουμε δημοσίως πως ο ήχος των ελαστικών και ο βρυχηθμός των κινητήρων θα διασχίζει τις κοιλάδες πολύ σύντομα».

Η TVR πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση οφείλεται στην «ανάγκη να αποσαφηνιστεί ένας αριθμός άγνωστων παραμέτρων του κτιρίου, όπως η ανακάλυψη ορισμένων βλαβερών και ασυνήθιστων ουσιών, η κατάσταση της κύριας οροφής και των δεξαμενών αποθήκευσης νερού του πυροσβεστικού συστήματος». Η TVR αρχικά ελπίζει να πραγματοποιήσει τις πρώτες παραδόσεις του Griffith 500 στα τέλη του έτους με τις αρχές της επόμενης χρονιάς, ίσως γι αυτό δεν έχει ακόμη δώσει νέα ημερομηνία για την έναρξη της παραγωγής.