Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το αμφίβιο της TVR… πάει ακόμα! (+video)

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το αμφίβιο της TVR… πάει ακόμα! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το αμφίβιο της TVR… πάει ακόμα! (+video)

ΝΕΑ

Το μοναδικό αυτό πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τον Peter Wheeler, τον πάλαι ποτέ σχεδιαστή και ιδιοκτήτη της TVR. Πάνω από μία δεκαετία μετά, είναι ακόμα «μάχιμο».

Advertisement
Advertisement

Η TVR έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στην αυτοκίνηση για τα συγκλονιστικά σπορ αυτοκίνητα που κατασκεύαζε. Όταν αποφάσισε να κάνει κάτι πιο ξεχωριστό, δημιούργησε το Scamander, ένα αμφίβιο με μεγάλη ισχύ και ιδιαίτερη σχεδίαση.

Το κανάλι του YouTube, Harry’s Garage επανάφερε το Scamander στο προσκήνιο, καθώς βρήκε το μοναδικό πρωτότυπο που υπάρχει στον κόσμο. Το πιο συγκλονιστικό, είναι πως μετά από μία ολόκληρη δεκαετία, κινείται κανονικά δίχως πρόβλημα.

Ο χρόνος ήταν μάλλον φιλικός μαζί του, διότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί τόσο από σκουριά και λειτουργικά είναι εντάξει. Τελευταία φορά που βγήκε στο δρόμο ή στο νερό ήταν κάπου μεταξύ 2012 και 2013, σύμφωνα με τον γιο του Wheeler.

Advertisement
Advertisement

Ο 3λιτρος V6 της Ford κινεί το σύνολο και όπως αποδεικνύεται από το βίντεο, λειτουργεί ακόμα άριστα. Εξίσου λειτουργικά είναι τα φλας, τα φρένα και οι υαλοκαθαριστήρες. Μία από τις κάμερες που βλέπουν πίσω είναι και αυτή λειτουργική. Βέβαια, ο πίνακας οργάνων χρειάζεται επιδιόρθωση και είναι ένας από τους λόγους που το Scamander θέλει πολλή δουλειά πριν να μπορεί να πάρει πινακίδες.

Παρότι οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένα ότι ένα αμφίβιο αυτοκίνητο έχει τετρακίνηση, το συγκεκριμένο δεν έχει! Ο Peter Wheeler προτίμησε το TVR Scamander να κινείται μόνο μέσω ενός άξονα για να γλιτώσει βάρος. Μιλώντας για την κίνησή του, αυτή μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου.

Η καμπίνα είναι τριθέσια και ο οδηγός κάθεται στη μέση. Ο κινητήρας είναι πίσω από τον έναν συνεπιβάτη και τους διαχωρίζει ένα λεπτό αποσπώμενο κάλυμμα. Τα καθίσματα των συνεπιβατών μπορούν να αναδιπλωθούν προς τα κάτω, ενώ το τιμόνι του οδηγού αναδιπλώνεται προς τα πάνω για να χωράει να βγει από το αυτοκίνητο.

Advertisement

Ο Wheeler πούλησε την TVR το 2005, πριν ουσιαστικά ολοκληρώσει το Scamander, αλλά συνέχισε να το κατασκευάζει και να το εξελίσσει μέχρι το 2009 που άφησε την τελευταία του πνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To TVR Griffith από το 2022 (VIDEO)
Οι αθάνατοι κινητήρες της αυτοκινητοβιομηχανίας
Θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο το «αμφίβιο» C-130;

Advertisement