Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To TVR Griffith από το 2022 (VIDEO)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To TVR Griffith από το 2022 (VIDEO)

ΝΕΑ

To TVR Griffith από το 2022 (VIDEO)

ΝΕΑ

Η TVR σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις του νέου Griffith το 2022 μετά επένδυση στις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή του, ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες για την ανακαίνιση των γραμμών παραγωγής προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τη συναρμολόγηση του νέου Griffith, θα αρχίσουν στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ένα νέο δάνειο που χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος Coronavirus Business Interruption Loan (CBILS) που αφορά στη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, θα βοηθήσει την TVR να προχωρήσει αποφασιστικά στην παραγωγή του νέου Griffith. Το νέο sport αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 είχε μέχρι στιγμής στο δρόμο μέχρι την παραγωγή του, πολλά εμπόδια να ξεπεράσει. Η εταιρεία όμως φαίνεται σίγουρη ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει την παράδοση οχημάτων μέσα στο 2022 και αυτό, χάρη στο δάνειο των 2 εκατομμυρίων λιρών που παίρνει αυτή την περίοδο.

Advertisement
Advertisement

«Η συγκέντρωση κεφαλαίων είναι πάντα μια πρόκληση και ακόμη περισσότερο για σημαντικά έργα υποδομής, ειδικά σε περιβάλλον δύσκολο όπως αυτό που έχει ορίσει η πανδημία του Covid-19», δήλωσε ο Les Edgar, Διευθύνων Σύμβουλος της TVR. «Έχουμε υποστεί μια περαιτέρω καθυστέρηση λόγω του Covid-19 αλλά είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε τώρα στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουμε την κατασκευή, με τα πρώτα αυτοκίνητα να προγραμματίζονται για παράδοση στους πελάτες μας, το 2022». Η αλήθεια είναι πως το νέο Griffith φαίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, τόσο με τις προδιαγραφές, όσο και με την εμφάνισή του.

Είναι σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Gordon Murray, θα ζυγίζει μόλις 1.300 κιλά χάρη σε εκτενή χρήση ανθρακονημάτων που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική iStream και η κατανομή του βάρους ανά άξονα θα είναι 50:50. Η TVR στοχεύει μια ειδική αναλογία ισχύος προς βάρος, της τάξης των 400 hp/τόνο, κάτι που μεταφράζεται σε ισχύ περίπου 520 ίππων για το μοντέλο, απόδοση που μάλλον θα επιτυγχάνεται εύκολα χάρη στον V8 κινητήρα με τη χωρητικότητα των 5,0 λίτρων προέλευσης Ford. Η TVR κάνει λόγο για χρόνο κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Διαβάστε ακόμα: