Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda NSX Type R και Spider το 2021

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda NSX Type R και Spider το 2021

ΝΕΑ

Honda NSX Type R και Spider το 2021

ΝΕΑ

Από το 2016 που η δεύτερη γενιά NSX έκανε το ντεμπούτο της στις αγορές, υπήρξαν φήμες για μελλοντικές παραλλαγές Type R και Spider, είτε ως Honda, είτε με τα σήματα της Acura. Οι φήμες αυτές, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, πληθαίνουν.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη δήλωση της Acura σχετικά με το θέμα είναι ότι δεν βλέπει την ανάγκη να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, προσφέροντας περισσότερες επιλογές για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν το μοντέλο.

Το υπάρχον NSX για τη νέα εποχή των Honda και Acura, είναι μια χαρά και φέρνει τα αποτελέσματα που οι ιθύνοντες ζητούν. Σίγουρα, η Acura δεν σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή του μοντέλου, μια και η εμπορική του πορεία είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα φήμη που έρχεται απευθείας από την Ιαπωνία, η Acura θα μπορούσε να αποφασίσει τις δύο παραλλαγές στο NSX για κυκλοφορία μέσα στο επόμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση NSX Type R αναμένεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο τον Οκτώβριο του 2021, με τον ίδιο twin turbo V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων με αυξημένη απόδοση- χωρίς όμως να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία απόδοσης και επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύ ρεαλιστικό νούμερο για την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος του μοντέλου, θα είναι οι 70 επιπλέον ίπποι. Είναι πιθανό η Acura να εφαρμόζει μαθήματα που έχει αποκομίσει από το αγωνιστικό αυτοκίνητο NSX GT3 σε ότι έχει να κάνει με την αεροδυναμική διαχείριση της υψηλής ισχύος και των ανάλογων ταχυτήτων αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το όχημα δεν διαθέτει τόσο το σύστημα Super-Handing All-Wheel Drive. Το NSX GT3 είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το μοντέλο παραγωγής και αναμένεται πως για μια νέα έκδοση Type R, η Ιαπωνική εταιρεία θα έχει προβλέψει και κάποιες αλλαγές που θα κάνουν το NSX σημαντικά ελαφρύτερο. Όσο για το NSX Spider, οι πληροφορίες από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 2021, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί σε στοιχεία που αφορούν το είδος της οροφής (μαλακή- υφασμάτινη ή σκληρή).

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Μάθετε πως φτιάχνεται το νέο Acura NSX (VIDEO)

Πως θα είναι το μελλοντικό Honda NSX;

Advertisement

Δικό σας με 280.000€ ένα σπάνιο Honda NSX Type R (VIDEO)