Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα Honda NSX με Civic Type R στην πίστα (+video)

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα Honda NSX με Civic Type R στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Κόντρα Honda NSX με Civic Type R στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί ένα σύγχρονο hot-hatch όπως το Honda Civic Type R να κερδίσει στην πίστα ένα supercar από το χθες όπως το NSX; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

Advertisement
Advertisement

Το Honda NSX της δεκαετίας του ’90 θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό αυτοκίνητο που άλλαξε πολλά δεδομένα στο χώρο των supercars. Ωστόσο μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να κερδίσει την τεχνολογία και όσα αυτή έχει προσφέρει στην εξέλιξη των σύγχρονων GTI;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ο παρουσιαστής της βρετανικής εκπομπής Fifth Gear και καταξιωμένος οδηγός αγώνων Jason Plato. Σε μια από τις καθιερωμένες κόντρες στην πίστα που παρουσιάζονται στην εκπομπή αντίπαλοι βρέθηκαν το κλασικό Honda NSX και το σύγχρονο Civic Type R σε μια αναμέτρηση με το χρονόμετρο. Η σύγκριση των προδιαγραφών είναι από μόνη της αρκετή για να δώσει μια σαφή εικόνα της προόδου που έχει γίνει μέσα στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που χωρίζουν τα δύο αυτοκίνητα ώστε σήμερα να έχει λογική βάση μια αντιπαράθεση μεταξύ ενός supercar και ενός hot-hatch.

Honda civic vs nsx

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα ο 3.2 V6 ατμοσφαιρικός κινητήρας των τελευταίων εκδόσεων του NSX πρώτης γενιάς έφθανε τους 290 PS όταν σήμερα ο 2.0 turbo του Type R φθάνει εύκολα τους 320 PS έχοντας μάλιστα και 100 Nm υψηλότερη ροπή. Οι διαφορές των δύο μοντέλων συνεχίζονται σε πολλούς ακόμα τομείς όπως το βάρος, τα φρένα και η ρύθμιση της ανάρτησης, κάτι που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την μεταξύ τους σύγκριση.

Honda civic vs nsx

Έχοντας την κατάλληλη εμπειρία και ικανότητα ο Plato εκφράζεται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και για τα δύο αυτοκίνητα, έστω και αν αυτά εστιάζουν σε διαφορετικές αρετές του κάθε αυτοκινήτου. Ωστόσο η τελική ετυμηγορία δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και σίγουρα το αποτέλεσμα ίσως εκπλήξει αρκετούς που ακούνε για μια κόντρα ενός supercar με ένα hot-hatch. Ποιο είναι τελικά ταχύτερο; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX
Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα
Η Honda κερδίζει στο θεσμό Red Dot Awards 2021