ΝΕΑ

Αυτό είναι το next big thing των Κινέζων

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το next big thing των Κινέζων

ΝΕΑ

Αυτό είναι το next big thing των Κινέζων

ΝΕΑ

Για την ώρα διατίθεται μόνο στην εγχώρια αγορά, κοστίζει από 32.000 δολάρια και μέσα σε 7 ημέρες εξασφάλισε 10.000 παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το IM Motors LS6, δεν πειράζει. Σημαίνει απλώς ότι ζείτε εκτός Κίνας, επειδή αυτό το μοντέλο πωλείται αυτή τη στιγμή μόνο στην τοπική αγορά.

Η IM υπέγραψε πρόσφατα συνεργασία με την Audi, με τους Γερμανούς να σκοπεύουν να αγοράσουν μια premium ηλεκτρική πλατφόρμα.

Το αυτοκίνητο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ SAIC, Alibaba και Zhangjiang Hi-Tech στην Κίνα. Την πρώτη εβδομάδα στην αγορά, το νέο μοντέλο εξασφάλισε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα ξεκινά με την έκδοση που διαθέτει μπαταρία 71 kWh . Αυτός τροφοδοτείται από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ικανό να αποδίδει 314 ίππους και 450 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει έως και 560 χιλιόμετρα. με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών CLTC.

Στην κορυφή της σειράς, υπάρχει η παραλλαγή με την μπαταρία 90 kWh, έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 340 ίππους και ίδια ροπή, όπως η βασική έκδοση. Εξοπλισμένο με αυτόν τον τρόπο, έχει αυτονομία 680 χιλιομέτρων

Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει στην αγορά δύο εκδόσεις προσανατολισμένες στις επιδόσεις. Πρώτον, υπάρχει αυτό με το πακέτο μπαταριών των 100 kWh και έναν μόνο κινητήρα, τοποθετημένο στο πίσω μέρος, ικανό να αποδίδει 515 ίππους με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα έρχεται σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία ανέςρχεται στα 760 χιλιόμετρα.

Advertisement

Και μετά υπάρχει η κορυφαία παραλλαγή. Το Max Performance AWD τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Μαζί, παράγουν 787 ίππους και 800 Nm ροπής. Αυτοί οι αριθμοί το καθιστούν ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, ικανό να επιταχύνει στα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)
Εξηλεκτρισμός και για τη νομενκλατούρα
Το επόμενο βήμα: Μπαταρίες απευθείας στο πλαίσιο