Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα τέλη του 2023 στην Ευρώπη το Mazda CX-80

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα τέλη του 2023 στην Ευρώπη το Mazda CX-80

ΝΕΑ

Στα τέλη του 2023 στην Ευρώπη το Mazda CX-80

ΝΕΑ

To ενδιάμεσο μεγάλο SUV της ιαπωνικής εταιρίας θα είναι μία έκδοση με επτά θέσεις του CX-60 και θα αφορά κυρίως τις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Σε έντονη δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό η Mazda, ιδίως με την γκάμα των SUV της. Έτσι μετά το CX-60 που παρουσίασε πέρσι και το CX-90 που παρουσίασε πρόσφατα στις ΗΠΑ, αναμένεται να φέρει ένα ακόμα τέτοιου τύπου όχημα στην αγορά.

Εκτός από το CX-70 που θα απευθύνεται στην Αμερική ως η έκδοση με πέντε θέσεις του επταθέσιου CX-90, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει και το CX-80 προς τα τέλη του έτους για τις αγορές της Ευρώπης.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ακριβείς πληροφορίες για την ταυτότητα του συγκεκριμένου μοντέλου πέρα από το ότι ουσιαστικά θα αποτελεί την επταθέσια έκδοση του CX-60.

Advertisement
Advertisement

To νέο αυτό μοντέλο θα πωλείται κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες αγορές όπως η Ιαπωνία.

Το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο από τα 4,74 μέτρα του CX-60 ώστε να χωρέσει μία έξτρα σειρά καθισμάτων όπως και το μεταξόνιο που θ αείναι και αυτό μεγαλύτερο από τα 2,87 μέτρα.

Θα βασίζεται πάνω στη νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της Mazda και θα έχει κινητήρες βενζίνης και ντίζελ αλλά και ένα plug-in υβριδικό ανάλογα την αγορά.

Advertisement

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Mazda σκοπεύει το 40-70% των πωλήσεών της να είναι από ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που είναι αρκετά φιλόδοξο, μιας και προς το παρόν μόνο το MX-30 υπάρχει στην γκάμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mazda εξελίσσει και CX-70
Δοκιμή: Mazda CX-60 e-SkyActive PHEV
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές Mazda CX-90

Advertisement