Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mazda εξελίσσει και CX-70

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mazda εξελίσσει και CX-70

ΝΕΑ

H Mazda εξελίσσει και CX-70

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση του πολυτελούς CX-90 η Mazda ανακοινώνει ότι μέσα στη χρονιά θα έχει έτοιμο και το μικρότερο «αδελφάκι» του, το CX-70.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του κορυφαίου SUV της, του CX-90, η Mazda αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι ετοιμάζει ένα ακόμα αυτοκίνητο για επίσημη παρουσίαση μέσα στο 2023.

Πρόκειται για το CX-70, το οποίο θα είναι μία πιο light εκδοχή του CX-90, με δύο σειρές καθισμάτων και σαφώς πιο προσιτή τιμή σε σχέση με το μεγάλο.

Θα βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα όμως θα έχει μικρότερες διαστάσεις, χωρίς πάντως να υστερεί σε πολυτέλεια και ανέσεις στο σαλόνι του.

Advertisement
Advertisement

Θα εφοδιάζεται και αυτό με τους κινητήρες του CX-90. Θα υπάρχει δηλαδή ο εξακύλινδρος εν σειρά turbo των 3,3 λίτρων με τους 345 ίππους, και η plug-in υβριδική διάταξη, με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων και συνδυαστική ισχύ με τον ηλεκτροκινητήρα να φθάνει τους 327 ίππους.

Η σχεδίασή του θα ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου CX-90 και πιθανόν να υπάρχει και κάποια μικρή αισθητική “σύνδεση” με το παλιό CX-7 που είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη μεταξύ 2006 και 2012 που βρισκόταν στην αγορά.

Με το CX-70 η Mazda είναι προφανές ότι θέλει να απευθυνθεί σε ένα πιο ευρύ κοινό, και εκτός της αγοράς των ΗΠΑ, όπου το CX-90 έχει αναλάβει τον ρόλο του μεγάλου πολυτελούς SUV.

Advertisement

Εν αναμονή λοιπόν για κάποια στιγμή μέσα στο 2023, σε μία χρονιά που η Mazda δείχνει ιδιαίτερα δραστήρια σε πολλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο, πολυτελές Mazda CX-90
Mazda: Διαχρονικό ντιζάιν στο πέρασμα του χρόνου
Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV

Advertisement