Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα «σκαριά» το Fuel Pass Νο2! – Τι θα αλλάξει

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα «σκαριά» το Fuel Pass Νο2! – Τι θα αλλάξει

ΝΕΑ

Στα «σκαριά» το Fuel Pass Νο2! – Τι θα αλλάξει

ΝΕΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε πως θα διευρυνθούν οι δικαιούχοι της επιδότησης στα καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

«Παράθυρο» για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων στον δεύτερο κύκλο της επιδότησης των καυσίμων μέσω της κάρτας Fuel Pass άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Advertisement
Advertisement

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Πάντως, ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EE: Οχι στη μείωση φόρων στα καύσιμα
Ποια καύσιμα σημειώνουν άνοδο ρεκόρ και ποιο συμφέρει
Διπλά κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες diesel ΙΧ – Επιδότηση «καυσίμου» και στα EV!