Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Παράθυρο» για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων!

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Παράθυρο» για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων!

ΝΕΑ

«Παράθυρο» για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων!

ΝΕΑ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την επιδότηση σε βενζίνη και υγραέριο.

Advertisement
Advertisement

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η επιδότηση καυσίμων το επόμενο διάστημα και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ειδικότερα ο Υπουργός ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει το ίδιο πράγμα και στη βενζίνη και στο υγραέριο όπως έκανε με το πετρέλαιο κίνησης όπου η μείωση της τιμής κατά 0,15 ευρώ είναι απευθείας στην αντλία.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι: «Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση στα καύσιμα η οποία πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα συνεχιστεί και η κάρτα για την επιδότηση στα καύσιμα και ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι: «Σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η παρέμβαση και σε αυτή την κατεύθυνση. Το πώς θα είναι, πρέπει να είμαι συνεπής σε αυτά που σας λέω θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο Πρωθυπουργός σε συνεννόηση που θα κάνουμε μαζί για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιδότησης για τα καύσιμα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα ανοίξει τις επόμενες ώρες.

Advertisement

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως πρέπει να κρατηθούν «πολεμοφόδια», καθώς θα παραταθεί έως το τέλος του έτους ο μειωμένος ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση (κόστος 250 εκατ. ευρώ), ενώ το 2023 θα πρέπει να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να μονιμοποιηθούν οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές (κόστος των δύο αυτών μέτρων, 2 δισ. ευρώ).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίστροφη μέτρηση για την επιδότηση στα καύσιμα – Η διαδικασία
Λουκέτο σε βενζινάδικο με λαθραία καύσιμα!
Επιδότηση στα καύσιμα μόνο με πληρωμένα Τέλη και ασφάλεια!