Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Ποια καύσιμα σημειώνουν άνοδο ρεκόρ και ποιο συμφέρει

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Πάνω από 0,10 ευρώ έχει η αυξηθεί η τιμή δύο καυσίμων από τις αρχές Μαΐου ενώ σε κάποιο άλλο οι διακυμάνσεις είναι οριακές…

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκονται οι αυξήσεις στα καύσιμα με τους καταναλωτές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων τους. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών και άλλων οχημάτων καθώς οι καταναλώσεις diesel είναι πολύ υψηλές και το κόστος χρήσης κυριολεκτικά έχει ξεφύγει…

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ανακοινώσει την επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης κατά 0,15 ευρώ για κάθε λίτρο στην αντλία των πρατηρίων ωστόσο φαίνεται ότι αυτή εξανεμίζεται αμέσως από τις συνεχείς αυξήσεις.

Στη βενζίνη οι αυξήσεις μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών είναι πολλαπλάσιες από εκείνες που έχουν καταγραφεί στο diesel και στο Υγράεριο και πλέον τα 40 ή 45 ευρώ που δίνει το κράτος στους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων δεν αρκούν για να γεμίσουν ούτε το μισό ρεζερβουάρ

Στις 15 Μαΐου η τιμή της βενζίνης είχε διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 2,204 ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τα 45 ευρώ του fuel pass αρκούν για να προμηθευτεί ένας οδηγός μόλις 20 λίτρα καυσίμου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι αυξήσεις θα συνεχιστούν έως και τα τέλη της εβδομάδας

Άλλωστε η τιμή στην οποία πουλά το διυλιστήριο είναι στα 2,10 ευρώ!

Αναλυτικές οι αυξήσεις ανά καύσιμο

Την Πρωτομαγιά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανέρχονταν σε 2,086 ευρώ το λίτρο. Την επόμενη εβδομάδα (8/5) η τιμή του συγκεκριμένου καυσίμου ανέρχονταν σε 2,168 ευρώ και στις 15 Μαΐου η τιμή της αμόλυβδης είχε σκαρφαλώσει στα 2,204 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή σε διάστημα 15 ημερών η τιμή της αμόλυβδης είχε αυξηθεί κατά 0,118 ευρώ το λίτρο!

Η τιμή της super αμόλυβδης των 100 οκτανίων την Πρωτομαγιά κυμαίνονταν σε 2,247 ευρώ το λίτρο ενώ στις 8 Μαΐου η τιμή της ανέρχονταν σε 2,314 ευρώ. Στις 15 Μαΐου η τιμή της super αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνονταν σε 2,351 ευρώ το λίτρο με αποτέλεσμα από τις αρχές Μαΐου να έχει αυξηθεί κατά 0,104 ευρώ το λίτρο.

Το diesel κίνησης την Πρωτομαγιά διατίθονταν έναντι 1,855 ευρώ το λίτρο ενώ μία εβδομάδα αργότερα (8/5) η τιμή του είχε αυξηθεί σε 1,909 ευρώ το λίτρο. Στις 15 Μαΐου η μέση τιμή του diesel κίνησης ανέρχονταν σε 1,892 ευρώ το λίτρο με αποτέλεσμα από τις αρχές Μαΐου η τιμή του να έχει αυξηθεί κατά 0,037 ευρώ το λίτρο.

Το Υγραέριο κίνησης αποδεικνύεται ότι αποτελεί το καύσιμο με τις μικρότερες διακυμάνσεις στην τιμή καθώς την Πρωτομαγιά διατίθονταν έναντι 1,125 ευρώ ενώ μια εβδομάδα αργότερα (8/5) η τιμή του κυμαίνονταν σε 1,129 ευρώ. Στις 15 Μαΐου η τιμή του Υγραερίου κίνησης κυμαίνονταν σε 1,128 ευρώ με αποτέλεσμα από τις αρχές του τρέχοντος μήνα να καταγράφει άνοδο μόλις 0,003 ευρώ.

Έρχονται νέες αυξήσεις

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών σχετικά με την πορεία των τιμών στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι: «Οι αγορές πετρελαίου αναμένεται να σημειώσουν άνοδο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εκκρεμής απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ρωσικό πετρέλαιο θα συσφίξει περαιτέρω τις παγκόσμιες προμήθειες αργού και καυσίμων».

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΕ επιδιώκει συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών για ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αυτόν τον μήνα παρά τις ανησυχίες για τις προμήθειες στην Ανατολική Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα ύψη τα καύσιμα – Προς τα 2,5 ευρώ η super αμόλυβδη!
Ποιοι έλαβαν 4,7 εκατομμύρια για καύσιμα;
Αυτά είναι τα βενζινάδικα που κλέβουν ή νοθεύουν τα καύσιμα!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ