Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα ύψη οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota!

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα ύψη οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota!

ΝΕΑ

Στα ύψη οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota!

ΝΕΑ

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Toyota είδε μεγάλη αύξηση το 2023, όπως το ίδιο και οι πωλήσεις της από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Για ακόμα μία χρονιά, η Toyota βρίσκεται στο επίκεντρο της αυτοκίνησης για τους σωστούς λόγους και τώρα αυτό έρχεται να αποδειχθεί και με αριθμούς.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν μία αύξηση παγκοσμίως της τάξης του 8,3%, η οποία μεταφράζεται σε 5,6 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μία ακόμα πολύ επιτυχημένη χρονιά για την Toyota, της οποίας τα αυτοκίνητα έχουν τεράστια ζήτηση και η ίδια φροντίζει να προσφέρει ιδανικές παροχές δίνοντας ένα ακόμη κίνητρο για την απόκτηση ενός μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια παραγωγή της ιαπωνικής εταιρείας ήταν επίσης πολύ υψηλή στο πρώτο μισό της χρονιάς. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 10%, με την Toyota να παράγει 5,7 εκατομμύρια μονάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα της Daihatsu και της Hino.

Ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεων κατέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με 1,8 εκατομμύρια να αγοράζονται σε αυτή την εξάμηνη περίοδο. Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί μία αύξηση της τάξης του 38%, συγκριτικά με το 2022.

Advertisement

Κοιτώντας μόνο τον μήνα Σεπτέμβρη, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ η παραγωγή κινήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Βλέποντας τον ανταγωνισμό, η Honda ανακοίνωσε αυτές τις μέρες πως η παγκόσμια παραγωγή της στο πρώτο μισό της χρονιάς αυξήθηκε κατά 6% και οι πωλήσεις της κατά 7,5%, παρά την πτώση σε Ευρώπη και Κίνα.

Advertisement

Στη Nissan αντίστοιχα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,8% στην Ευρώπη και κατά 5,5% στην Κίνα, όμως στη μεγάλη χώρα της Άπω Ανατολής υπήρξε πτώση, πάντα σε σχέση με το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota FT-Se μπορεί να είναι το ηλεκτρικό MR-2
Σε τροχιά παραγωγής το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser
Toyota Hilux GR Sport II: Από το μποστάνι στο… Ντακάρ!