Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τροχιά παραγωγής το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε τροχιά παραγωγής το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Σε τροχιά παραγωγής το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Το Land Cruiser Se, ένα ηλεκτρικό crossover, διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων με χώρο για επτά άτομα, προσαρμοσμένο για τις πόλεις και τα βουνά.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει στην έκθεση του Τόκιο νέα μοντέλα και concept, συμπεριλαμβανομένης μιας ηλεκτρικής εκδοχής του Land Cruiser και ενός καινοτόμου ηλεκτρικού pickup.

Το Land Cruiser Se αποτελεί μια ηλεκτρική προσέγγιση στο συμβατικό Land Cruiser, παρουσιάζοντας το όραμα της Toyota για μια διεθνή αγορά. Παρόλο που το Se μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες, ο σχεδιασμός του αποκλίνει από την παραδοσιακή αισθητική του Land Cruiser.

Διαθέτει ένα μοντέρνο, boxy-look με μια κλειστή κάθετη μάσκα, ενώ υπάρχουν αρκετές γωνίες στο αμάξωμα που ξεχωρίζει από τα λεπτά φωτιστικά σώματα, αλλά και τα μεγάλα λογότυπα μπροστά και πίσω με την ονομασία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος τονίζεται με προεξέχοντα φτερά, μαύρα στοιχεία χαμηλότερα και τις δυναμικές γραμμές που διαμορφώνουν ένα πολύ ελκυστικό σύνολο. Φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα φουτουριστικά στοιχεία όπως είναι οι κάμερες αντί για συμβατικούς καθρέπτες ή η κρυφές pop-up λαβές για τις πόρτες.

Όσον αφορά το μέγεθος, το concept είναι φτάνει τα 5,150 μέτρα σε μήκος και διαθέτει μεταξόνιο 3.050 χλστ. Αυτό το καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερο από το Grand Highlander, ιδιαίτερα όσον αφορά το μεταξόνιο. Και κάπως έτσι μπορεί να χωρέσει μία τρίτη σειρά καθισμάτων προσφέροντας χώρους για έως επτά επιβάτες.

Advertisement

Παρόλο που η Toyota παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν απορρίψει την παραδοσιακή προσέγγιση με πλαίσιο τύπου σκάλας. Λογικά θα δούμε ένα πλήρως αυτοφερόμενο που θα έχει στο πάτωμα του τις μπαταρίες και τουλάχιστον από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανά άξονα.

Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και αν υπάρξει μέσα στην επόμενη πενταετία ένα ηλεκτρικό Land Cruiser, αυτό θα πωλείται παράλληλα με την αναβαθμισμένη γενιά του επόμενου συμβατικού Land Cruiser.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνέντευξη: Χέρμαν Ρίντλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Ελλάς
Ποια αυτοκίνητα πωλούνται στο Ισραήλ;
Η Toyota δείχνει το «αγροτικό» του μέλλοντος

Advertisement