Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάνια Porsche το… σκάει από Μουσείο (+video)

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σπάνια Porsche το… σκάει από Μουσείο (+video)

ΝΕΑ

Σπάνια Porsche το… σκάει από Μουσείο (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα και η ξεχασμένη Porsche 911 GT1 Strassenversion έχει ζωή!

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να τιμάει την αγωνιστική της κληρονομία θυμίζοντας κατά καιρούς στο κοινό του αυτοκινήτου τα επιτεύγματά της. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δημιουργία ενός βίντεο το οποίο είναι αφιερωμένο στην επιβλητική Porsche 911 GT1 Strassenversion.

Η ιστορία της συγκεκριμένης Porsche ξεκινάει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν η εταιρεία αποφάσισε να πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, στη νεοσύστατη κατηγορία GT1. Το αυτοκίνητο το οποίο κατασκεύασε ήταν η 911 GT1 η οποία γνώρισε μεγάλες επιτυχίες και έγραψε τη δική της ιστορία στους αγώνες αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσει εκείνη την εποχή το αγωνιστικό της μοντέλο, η Porsche κατασκεύασε σε περιορισμένο αριθμό (μόλις 20) 911 GT1 για χρήση σε δρόμο. Το αυτοκίνητο ονομάστηκε 911 GT1 Strassenversion και ένα από αυτά τοποθετήθηκε στο Μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη.

Μόλις 20 από αυτά τα μοντέλα κατασκευάστηκαν και είχαν έναν κινητήρα 3.2 λίτρων εξακύλινδρο ο οποίος είχε απόδοση 537 ίππους.

Advertisement

Το βίντεο που δημιούργησε η Porsche έχει να κάνει με το ένα ξεχασμένο μοντέλο που βρίσκεται στο Μουσείο. Η GT1 Strassenversion μέσα στην ησυχία του χώρου ξαφνικά ζωντανεύει και μεταφέρεται σε μια εκπληκτική ορεινή διαδρομή στρίβοντας και επιταχύνοντας σαν να ήταν η πρώτη ημέρα που βγήκε από την γραμμή παραγωγής.

Advertisement

Δείτε το βίντεο της Porsche για την θρυλικό 911 GT1 Strassenversion

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Porsche Turbo γίνονται ακόμα πιο «άγριες»
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Panamera
Στο σφυρί μία πολύ σπάνια Porsche 935

Advertisement