Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Panamera

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Panamera

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Panamera

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά της Panamera, δίνοντας έμφαση στις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις της.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche Panamera του 2024 πρόκειται να αποκτήσει μια σημαντική αναβάθμιση, με μεγάλη έμφαση στις εκδόσεις Plug-in Hybrid (PHEV). Η Porsche σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα PHEV στην επερχόμενη γκάμα, μια αξιοσημείωτη αύξηση σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση.

Η παρουσίαση αυτών των μοντέλων έχει προγραμματιστεί για το Icons of Porsche Festival στο Ντουμπάι στις 24 Νοεμβρίου, μετά την πρόσφατη ανανέωση του Cayenne SUV.

Η τρέχουσα γκάμα PHEV περιλαμβάνει την E-Hybrid 2,9 λίτρων των 462 ίππων, την S E-Hybrid των 560 ίππων και την Turbo S E-Hybrid 4,0 λίτρων με V8 κινητήρα, το οποίο διαθέτει συνδυαστικά 700 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα μοντέλα είναι πιθανό να λάβουν αναβαθμίσεις ισχύος για τη νέα σεζόν. Ενώ η Porsche δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τις λεπτομέρειες του τέταρτου μοντέλου, οι φήμες λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένα Turbo E-Hybrid με σημαντική ισχύ τουλάχιστον 650 ίππων.

Μία από τις σημαντικές βελτιώσεις στην PHEV Panamera είναι μια μεγαλύτερη μπαταρία 25,9 kWh, από την προηγούμενη των 17,9 kWh, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες ηλεκτρικής αυτονομίας.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα στοιχεία, η Porsche ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο κάλυψε 70% περισσότερα χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Advertisement

Η βελτίωση αυτή είναι ουσιαστική, δεδομένου ότι τα  υπάρχοντα μοντέλα έχουν ηλεκτρική αυτονομία μόλις 50 χιλιομέτρων, σημαντικά μικρότερη από τα κορυφαία PHEV της αγοράς.

Όσον αφορά τη φόρτιση, η Porsche εισάγει έναν ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW για την PHEV Panamera, μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση από τον φορτιστή 3,6 kW των υφιστάμενων εξακύλινδρων μοντέλων PHEV (ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί σε 7,4 kW ως έξτρα επιλογή).

Advertisement

Η Porsche θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει μη υβριδικά μοντέλα εσωτερικής καύσης για όσους προτιμούν μια απλούστερη ρύθμιση. Αναμένεται ότι το βασικό μοντέλο 2.9 V6 θα δει μια αύξηση της ισχύος από τους 330 στους 358 ίππους.

Πρόσθετες αναβαθμίσεις για την Panamera του 2024 περιλαμβάνουν ένα ελαφρύτερο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα και μια προαιρετική ρύθμιση ενεργού πλαισίου, που υπόσχεται ένα συνδυασμό άνεσης και σπορ συμπεριφοράς.

Τα βασικά μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με νέα αμορτισέρ δύο βαλβίδων που ρυθμίζουν ανεξάρτητα τις κινήσεις συμπίεσης και επαναφοράς.

Advertisement

Η Panamera του 2024 αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του μοντέλου δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2016, αν και η Porsche την αναφέρει ως τρίτη γενιά λόγω των ουσιαστικών αλλαγών που θα ενσωματώσει.

Θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις liftback sedan και Sport Turismo wagon, παρόμοια με την τρέχουσα γκάμα, και αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται το επόμενο έτος, με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Porsche Panamera παρουσιάζεται σύντομα
Τετράθυρες Porsche: Από την απόρριψη στην καταξίωση (+video)
Απίστευτο: Κλέβουν φώτα από Porsche για τα ναρκωτικά (+video)