Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Υπερ-σύγχρονο κέντρο δοκιμών για τα μοντέλα προ-παραγωγής

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Υπερ-σύγχρονο κέντρο δοκιμών για τα μοντέλα προ-παραγωγής

ΝΕΑ

Skoda: Υπερ-σύγχρονο κέντρο δοκιμών για τα μοντέλα προ-παραγωγής

ΝΕΑ

Πρόκειται για μια επένδυση 20.4 εκατ. ευρώ, η οποία θα επιτρέπει στους μηχανικούς της εταιρείας να διενεργούν εξονυχιστικές δοκιμές στα προ-παραγωγής μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Τα εγκαίνια ενός υπερ-σύγχρονου τμήματος εντός του κεντρικού της εργοστασίου στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ διεξήγε η Skoda την περασμένη Τετάρτη (22/1). Ο λόγος για το “Central Pilot Hall”, όπου θα διενεργείται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η δοκιμή των μοντέλων που βρίσκονται στο στάδιο της προπαραγωγής και βρίσκονται ένα βήμα πριν λάβουν ολοκληρωμένη μορφή.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα διώροφο χώρο ύψους 22 μέτρων και συνολικής έκτασης 12.143 τετραγωνικών μέτρων – σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου –  με τη συνολική επένδυση ν’ αντιστοιχεί σε 20,4 εκ. ευρώ.

Εκεί τα μοντέλα παραγωγής θα υποβάλλονται σε ενδελεχείς δοκιμές από τα τμήματα που είναι αρμόδια για την τεχνολογική ανάπτυξη και την πιστοποίηση ποιότητας. Μεταξύ άλλων, στην εγκατάσταση θα στεγάζεται φανοποιείο, χώρος συναρμολόγησης, κέντρο μέτρησης και στούντιο εικονικής πραγματικότητας. Ακόμη, φιλοξενούνται σημεία φόρτισης, γεγονός που καθιστά εφικτή τη διενέργεια δοκιμών και με επίκεντρο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η τσεχική εταιρεία, το “Central Pilot Hall” θα χαρίσει στους μηχανικούς της το δικό τους μικρό εργοστάσιο, ενώ θα τους παρέχει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Σύμμαχος στο έργο των τελευταίων θα συνιστούν -μεταξύ άλλων- κάποιες συσκευές εικονικής πραγματικότητας και 3D εκτυπωτές. Ο διαθέσιμος εξοπλισμός, όπως επίσης και οι υιοθετηθείσες διαδικασίες έχουν γνώμονα την πραγμάτωση όλων των απαραίτητων τεστ, σε κάθε είδους αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κινητήρα.

«Όντας εξοπλισμένο με υπερ-σύγχρονη τεχνολογία, το νέο Central Pilot Hall προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την διεξαγωγή πολύπλοκης ανάλυσης, σε τομείς όπως οι δοκιμές και η βελτιστοποίηση των μηχανών και των τεχνολογιών, προτού αυτές ενσωματωθούν στα μοντέλα παραγωγής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Dr. Michael Oeljeklaus.

Advertisement

Η Skoda, τέλος, έχει φροντίσει έτσι ώστε να συμβαδίζει με κάθε είδους τεχνολογική εξέλιξη, και στο πλαίσιο αυτό, το κέντρο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση ευμετάβλητων καμπινών με ρομπότ.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα νέα Skoda μέχρι το 2023

Advertisement

Skoda: Κέντρο κατασκευής πρωτοτύπων στο Mlada Boleslav

Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Ελλάδα;