Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Κέντρο κατασκευής πρωτοτύπων στο Mlada Boleslav

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Κέντρο κατασκευής πρωτοτύπων στο Mlada Boleslav

ΝΕΑ

Skoda: Κέντρο κατασκευής πρωτοτύπων στο Mlada Boleslav

ΝΕΑ

Η Skoda Auto ανοίγει νέο κέντρο στο Mlada Boleslav για την κατασκευή test cars και πρωτοτύπων, στο νέο κέντρο παραγωγής του τμήματος Τεχνικής Ανάπτυξης της Skoda Auto.

Advertisement
Advertisement

Το κέντρο της Skoda Auto περιλαμβάνει έξυπνο σχεδιασμό χώρου, εικονική πραγματικότητα και σταθμούς ρομπότ για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και πιο ευέλικτες διαδικασίες.

 

Ο Johannes Neft, νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto για την Τεχνική Ανάπτυξη από την 1η Ιανουαρίου, δήλωσε: «Η χρήση δοκιμαστικών αυτοκινήτων μας επιτρέπει να εξαγάγουμε συμπεράσματα σχετικά με πολλές τεχνικές παραμέτρους σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές πολύ πριν από την παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Στο μέλλον, θα κατασκευάσουμε 300 δοκιμαστικά οχήματα και 120 πρωτότυπα ετησίως. Δημιουργήσαμε εδώ τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτύξουμε οχήματα στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό θα διαμορφώσει το μέλλον της μάρκας μας».

Advertisement
Advertisement

Για την παρακολούθηση όχι μόνο μεμονωμένων εξαρτημάτων αλλά και του οχήματος στο σύνολό του, οι κλασικές δοκιμές παραμένουν απαραίτητες, παρά τις ψηφιακές προσομοιώσεις και τα μοντέλα δοκιμών αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Λόγω της ολοένα και πιο περίπλοκης και ισχυρής ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής των σύγχρονων οχημάτων, οι εταιρίες εστιάζουν στις λειτουργικές δοκιμές ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και στην επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών εντός αυτοκινήτου. Δείτε για παράδειγμα το Enyaq iV, για το οποίο η Skoda παρήγαγε μερικά δοκιμαστικά οχήματα στις νέες εγκαταστάσεις.

Ο David Vanek, Head of Model and Prototype Manufacture, πρόσθεσε: «Η νέα μας εγκατάσταση διαθέτει τρεις ορόφους και στεγάζει την αποθήκη ανταλλακτικών, την τελική συναρμολόγηση και το βαφείο, όλα με το μικρότερο αποτύπωμα εξασφαλίζοντας μικρές αποστάσεις μετακίνησης. Ταυτόχρονα, ο υψηλός βαθμός αυτοματισμού της εγκατάστασης επιτρέπει πιο ευέλικτες διαδικασίες και σημαντική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας για δοκιμαστικά οχήματα και πρωτότυπα. Επιπλέον, το κτίριο διαθέτει υπερσύγχρονες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, καθώς και 168 χώρους εργασίας σε γραφεία ανοιχτού χώρου και 13 αίθουσες συσκέψεων.»

Advertisement

Το ισόγειο φιλοξενεί την αποθήκη ανταλλακτικών συμπεριλαμβανομένης μιας σκεπαστής αυλής για την εκφόρτωση φορτηγών. Τα αμαξώματα του αυτοκινήτου κατασκευάζονται στον δεύτερο όροφο, ενώ ο τρίτος όροφος περιέχει την τελική συναρμολόγηση και το βαφείο. Ένας ανελκυστήρας χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του υλικού μεταξύ των ορόφων.

Advertisement

Χάρη σε δύο σταθμούς ρομπότ, το ποσοστό αυτοματισμού στην κατασκευή αμάξωματος αυξήθηκε από 15 σε 45%. Αυτό διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα σε δέκα αμάξια την εβδομάδα – ενώ απαιτεί 20% λιγότερο χώρο.

Ο ποιοτικός έλεγχος θα ενσωματωθεί στη διαδικασία παραγωγής και θα είναι παράλληλος με τα αντίστοιχα στάδια κατασκευής. Η νέα εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης έναν τροχαίο δρόμο έως και 300 km / h για το σκοπό αυτό.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι επίσης προηγμένες από οικολογική άποψη. Οι μικρές αποστάσεις εξοικονομούν περίπου 1.800 λίτρα καυσίμου ετησίως, επιτρέποντας επομένως τη μείωση των εκπομπών CO 2 περίπου πέντε τόνων.

Advertisement

Skoda_Auto_Factory1