Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Eλλάδα;

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Eλλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η νέα Skoda Octavia RS iV στην Eλλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Έφτασε στην Ελληνική αγορά η νέα Skoda Octavia RS iV με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτερη Octavia κάνει το 0-100 km/h σε 7,3”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ.

Έχουν περάσει σχεδόν 19 χρόνια από τότε που η Skoda αποκάλυψε την Octavia RS με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.8 κινητήρα των 180 ίππων και 235 Nm ροπής. Σήμερα όμως, η τσέχικη φίρμα εφοδιάζει το ισχυρό της sedan με ένα plug-in hybrid σύνολο, που αποτελείται από τον γνώριμο 1.4 TSI και έναν 85 kW ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 245 ίππους και 400 Nm ροπής και μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG με 6 σχέσεις. Οι εκπομπές CO2 του αυτοκινήτου είναι περίπου 30 γρμ./χλμ. στον κύκλο WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 37 Ah, προσφέροντας στο αυτοκίνητο ενέργεια 13 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία (με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση) μέχρι 60 χλμ. στον κύκλο WLTP. Καθώς η ροπή 330 Nm που παρέχεται από τον ηλεκτροκινητήρα διατίθεται από μηδενικές στροφές, η Octavia RS iV μπορεί να επιταχύνει πολύ γρήγορα. Στη λειτουργία Sport, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να αξιοποιήσει την πλήρη ισχύ του αυτοκινήτου, η Octavia RS iV επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά είναι 225 χλμ./ώρα. Το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ και η δυναμική ρύθμιση της σπορ ανάρτησης, που είναι χαρακτηριστικά της σειράς RS, συνεισφέρουν σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία σπορ οδήγησης.

Η Skoda Octavia RS iV διαθέτει φώτα ομίχλης LED και μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ως στάνταρ. Οι δαγκάνες των φρένων σε τυπικό κόκκινο δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών είναι διαθέσιμες ως προαιρετική επιλογή. Η μάσκα Skoda, οι δίοδοι αέρα, ο διαχύτης στην εμπρός ποδιά, ο διαχύτης στην πίσω ποδιά και τα πλαίσια παραθύρων σε μαύρο χρώμα, προσθέτουν στην σπορ εμφάνιση. Η τιμή της έκδοσης Cran Coupe είναι στα 39.900 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Skoda Octavia RS iV: Γνωριμία… ενός λεπτού (video)

Περιπολικό η Skoda Octavia RS των 245 ίππων

Πρεμιέρα για τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout

Advertisement