Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα νέα Skoda μέχρι το 2023

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα τα νέα Skoda μέχρι το 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όλα τα νέα Skoda μέχρι το 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έχοντας πλέον μπει για τα καλά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Skoda ετοιμάζει τουλάχιστον 6 νέα μοντέλα από σήμερα μέχρι και το 2023. Ας δούμε ποια θα είναι αυτά.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Έχει δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα SUV, έχει παρουσιάσει πρόσφατα τη νέα γενιά της Octavia, ενώ απέκτησε μετά το ηλεκτρικό Skoda Citigo, και το νέο Enyaq, ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover/SUV.

Πλέον, από εδώ και πέρα η μάρκα προσανατολίζεται στο να ανανεώσει και αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη γκάμα της, μπαίνοντας επιπλέον σε νέες για αυτήν κατηγορίες. Συνολικά και μέσα στην επόμενη 3ετία θα δούμε τουλάχιστον 6 νέα μοντέλα από τη Skoda, τα οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Skoda Enyaq

Advertisement
Advertisement

Skoda-enyaq_iv_e1000x600

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Skoda είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του μέσα στις αρχές του 2021. Το Enyaq διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 148, 180, 204, 265 και 306 ίππων, που συνδυάζονται με μπαταρίες χωρητικότητας από 50 έως 82 kWh. Η προσφερόμενη αυτονομία είναι από 340 έως και 510 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ οι τιμές του μετά την επιδότηση ξεκινούν από τα 30.942 ευρώ.

Skoda Kodiaq facelift

Advertisement

Στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται η Skoda να παρουσιάσει την ανανεωμένη γενιά του Kodiaq, το οποίο θα έρθει με μικροαλλαγές στην εμφάνισή του που δεν αλλοιώνουν τη γνώριμη σχεδίαση του μοντέλου. Πιο σημαντικές αλλαγές θα έχουμε ωστόσο στα μηχανικά του σύνολα, αφού περιμένουμε το Kodiaq να αποκτήσει το plug-in υβριδικό σύστημα της Superb, με μοτέρ turbo βενζίνης 1.4 λτ. και ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 218 ίππων.

Skoda Scala RS

Advertisement

Η Skoda ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά και την πρώτη σπορ έκδοση του μικρομεσαίου Scala, με το νέο Scala RS να βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο Vision RS που είχε παρουσιαστεί πριν από 2 χρόνια. Το νέο μοντέλο θα έχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που θα συνδυάζει έναν 1.500άρη TSI κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντάς του ισχύ 245 ίππων για πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Skoda Fabia

Advertisement

Μέσα στο 2021 έρχεται η στιγμή να υποδεχτούμε και τη νέα, τέταρτη γενιά της Fabia. To μοντέλο που θα είναι προϊόν του νέου σχεδιαστή Oliver Stefani, αναμένεται να εκμοντερνιστεί οπτικά και παράλληλα να προβάλει περισσότερο δυναμισμό. Σημαντικό του στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι θα βασιστεί πλέον στην πλατφόρμα MQB-A0, κάτι που θα αυξήσει τις διαστάσεις, όχι όμως και το βάρος του.

Skoda Enyaq GT

Η Skoda θα διευρύνει τις επιλογές του Enyaq παρουσιάζοντας το 2022 το νέο Enyaq GT. Πρόκειται για την coupe-crossover έκδοση του νέου ηλεκτρικού SUV, το οποίο θα έχει μια διαφορετική σχεδίαση στο πίσω τμήμα του για να κερδίσει σε δυναμισμό. Όλοι οι ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες θα έρθουν από το Enyaq, με αποτέλεσμα να δούμε εκδόσεις ισχύος έως και 306 ίππων, με αυτονομία έως και 510 χιλιομέτρων.

Skoda Superb

H Superb, το μεγάλο σεντάν και στέισον της Skoda ανανεώθηκε πρόσφατα και πλέον το 2023 αναμένουμε την παρουσίαση της 4ης γενιάς του μοντέλου. Η νέα Superb θα χτιστεί πάνω στη επόμενη γενιά της περίφημης MQB πλατφόρμας του Ομίλου, ενώ επιπλέον θα έχει και ένα πιο σπορτίφ design στο αμάξωμά της. Στα διαθέσιμα μοτέρ της, είναι σίγουρο ότι η Skoda θα διατηρήσει και στην επόμενη Superb το plug-in υβριδικό σύστημα που λανσαρίστηκε στην τωρινή, ανανεωμένη γενιά της.

Διαβάστε επίσης:

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Ο Hans Joachim Stuck στο τιμόνι του Skoda Sport του 1950

125 χρόνια Skoda: Ταξίδι στο χρόνο με δώδεκα αυτοκίνητα-ορόσημα (+vid)