Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Οικολογικό δέρμα στο Enyaq iV

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Οικολογικό δέρμα στο Enyaq iV

ΝΕΑ

Skoda: Οικολογικό δέρμα στο Enyaq iV

ΝΕΑ

Η Skoda χρησιμοποιεί φύλλα ελιάς στην επεξεργασία του δέρματος στο εσωτερικό του ηλεκτρικού Enyaq iV.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί κατασκευαστές, εκτός από την μείωση των ρύπων και τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν στρέψει την προσοχή τους σε νέες τεχνικές επεξεργασίας υλικών που θα κάνουν τα μοντέλα τους πιο οικολογικά.

Η Skoda για το νέο Enyaq iV έχει βρει έναν νέο τρόπο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί υλικά από ανακυκλώσιμο δέρμα και τώρα προσθέτει ακόμα μια νέα τεχνική επεξεργασίας με φύλλα ελιάς. Η τσεχική μάρκα χρησιμοποιεί δέρμα που θα κατέληγε ως απόβλητα της βιομηχανίας κρέατος σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και φύλλα ελιάς που θα καούν.

Advertisement
Advertisement

Τα φύλλα ελιάς έρχονται να βοηθήσουν στην πιο οικολογική διαδικασία μαυρίσματος του δέρματος. Αντί λοιπόν για χρήση χημικών, η Skoda έχει πετύχει να συλλέξει ένα εκχύλισμα το οποίο περιέχει μια ουσία που παράγουν τα ελαιόδεντρα για να απωθούν τα ζωικά παράσιτα.

Η διαδικασία λήψης αυτού του εκχυλίσματος είναι παρόμοια με την έγχυση τσαγιού και πληροί τα αυστηρότερα κριτήρια που θέτει η βιομηχανία τροφίμων. Παράλληλα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας του δέρματος ενός Enyaq iV απαιτούνται 215.000 φύλλα ελιάς για την αντίστοιχη ποσότητα εκχυλίσματος.

Advertisement

Το δέρμα που έχει βαφτεί με εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι μόνο μία από τις πρωτοβουλίες της Skoda που περιλαμβάνει υλικά και διαδικασίες φιλικά προς το περιβάλλον στην παραγωγή των οχημάτων της. Για παράδειγμα, ταπετσαρίες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά μπορούν επίσης να ανακαλυφθούν στο Karoq, με υφάσματα που παράγονται από 70% ανακυκλωμένα μπουκάλια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαία πολυτέλεια για το Skoda Enyaq
Η Skoda, τα ηλεκτρικά και το RS
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS