Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κορυφαία πολυτέλεια για το Skoda Enyaq

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορυφαία πολυτέλεια για το Skoda Enyaq

Mobility

Κορυφαία πολυτέλεια για το Skoda Enyaq

Mobility

Με την έκδοση Laurin & Klement στα Enyaq και Enyaq Coupe, η Skoda προσφέρει την απόλυτη πολυτέλεια και στα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Enyaq Laurin & Klement χαρακτηρίζεται από την κομψή εμφάνιση και το βελτιωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η Skoda λάνσαρε τις επενδύσεις Laurin & Klement στα Enyaq και Enyaq Coupe, χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι κορυφαίες στυλιστικές πινελιές που τονίζουν το πρεστίζ των μοντέλων. Η έκδοση L&K πήρε το όνομά της από τους ιδρυτές της Skoda, Βακλάβ Λωρίν και Βακλάβ Κλεμέν και αντιπροσωπεύει την κορυφή του premium στυλ και του αντίστοιχου εξοπλισμού στη γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως η Skoda αφαίρεσε το χαρακτηριστικό «iV» από την ονομασία κάνοντας την αρχή με τη συγκεκριμένη έκδοση των μοντέλων και αυτό αναμένεται να συμβεί σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της. Οι προφυλακτήρες της νέας έκδοσης έχουν Platinum Grey πινελιές γύρω από τις εισαγωγές αέρα, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 20 και (προαιρετικά) 21 ιντσών.

Τα τζάμια είναι φιμέ, τα σήματα L&K είναι στα φτερά αλλά και στα μαρπιέ, ενώ στην καμπίνα τα βρίσκουμε στα καθίσματα και στο τιμόνι. Η φωτιζόμενη μάσκα Crystal Face και οι μονάδες φωτισμού full-LED είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η επένδυση της καμπίνας στην έκδοση L&K, είναι με μπεζ δέρμα ή (προαιρετικά) με μαύρο. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν λειτουργίες αερισμού, θέρμανσης και μασάζ.

Advertisement

Στο Enyaq L&K κάνει ντεμπούτο και το νέο λογισμικό του συστήματος ψυχαγωγίας, το οποίο αναμένεται να ενσωματωθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα. Σε αυτό, το μενού είναι πιο απλό όπως και η πλοήγηση, τα χρώματα και τα γραφικά είναι διαφορετικά και έτσι αλλάζει η συνολική εικόνα τόσο στην κεντρική οθόνη, όσο και σε αυτή που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Το Enyaq L&K έχει βελτιωμένο ηλεκτροκινητήρα (τον είδαμε και στο VW ID.7), απόδοσης 285 ίππων, ο οποίος στην έκδοση με την κίνηση μόνο πίσω, είναι αρκετός για επιτάχυνση από στάση του αυτοκινήτου έως τα 100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Στην τετρακίνητη έκδοση, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,6 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία έχει επίσης βελτιωθεί.

Advertisement

Μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80 τοις εκατό σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας, όταν συνδέεται σε ταχυφορτιστή, ενώ πλέον διαθέτει και λειτουργία προθέρμανσης για τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. Η βελτίωση στη μπαταρία, καθώς και στη διαχείριση της ενέργειας, επιτρέπει και την αύξηση της αυτονομίας που πλέον είναι έως και 570 χιλιόμετρα (550 στο τετρακίνητο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Skoda Kodiaq συναντά την Porsche Cayenne εκτός δρόμου (+video)
Η Skoda, τα ηλεκτρικά και το RS
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV