Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σκέψεις για μικρότερο ηλεκτρικό Ioniq από τη Hyundai

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκέψεις για μικρότερο ηλεκτρικό Ioniq από τη Hyundai

Mobility

Σκέψεις για μικρότερο ηλεκτρικό Ioniq από τη Hyundai

Mobility

Η Hyundai εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανοίξει» τη γκάμα των Ioniq προς τα κάτω, παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η χρήση της πλατφόρμας E-GMP δίνει τη δυνατότητα στη Hyundai να φτιάξει μια αρκετά μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων που θα περιλαμβάνει και ένα μικρό SUV αυτοκίνητο.

Μαζί με τον διάδοχο του Kona, ο Thomas Schemera, επικεφαλής προώθησης της Hyundai παγκοσμίως, δήλωσε πως «θα μπορούσαμε να αυξήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την πλατφόρμα E-GMP και σε μικρότερα αυτοκίνητα και αυτή είναι μια πρόκληση για την οποία θα συμφωνούσα αν την παίρναμε».

Advertisement
Advertisement

Το Ioniq 5 είναι το κύριο μοντέλο της γκάμας Ioniq, που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP. Η Hyundai έλαβε περισσότερες από 40.000 παραγγελίες μέχρι τώρα στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνει ο Andreas-Christoph Hofmann, επικεφαλής προώθησης της Hyundai Motor Europe. Το Ioniq 5 είναι ο προπομπός, για να ακολουθήσει το Ioniq 6, ένα σεντάν μεσαίου μεγέθους που θα λανσαριστεί στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Μέσα στο 2024 περιμένουμε και το Ioniq 7 που θα είναι ένα μεσαίο SUV. Ωστόσο, προκύπτει το ζήτημα για ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο- που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει την ονομασία Ioniq 2. Αναφορικά με αυτό, ο Schemera στο πλαίσιο της παρουσίας της μάρκας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, είπε πως το μελλοντικό ηλεκτρικό Kona, θα μπορούσε να είναι το Ioniq 2.

Advertisement

Ο Schemera δήλωσε πως για τη Hyundai το Kona Electric «είναι ένα απίθανο αυτοκίνητο», κάτι που πρέπει να σχετίζεται και με το γεγονός πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σημείωσε 21.802 πωλήσεις- κάτι που ανταποκρίνεται σε αύξηση κατά 95% από το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Θεωρώντας λοιπόν το Kona ως μικρό SUV, δεν αποκλείεται η επόμενη γενιά του μοντέλου να είναι η «βασική επιλογή» στη γκάμα των Ioniq.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόνομο Hyundai Ioniq 5 Robotaxi το 2023
Η Hyundai θα αναπροσδιορίσει τα sports sedan με το Ioniq 6
Στην Ελλάδα τα Hyundai i20 N, Kona N και i30 N (+τιμές)

 

Advertisement