Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Mercedes-Benz στην Κίνα

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία BMW και Mercedes-Benz στην Κίνα

ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Mercedes-Benz στην Κίνα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι BMW και Mercedes-Benz θα δράσουν από κοινού για τη δημιουργία ενός νέου δικού τους δικτύου ταχυφορτιστών επί κινεζικού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε η Mercedes-Benz και η BMW θα συστήσουν μια καινούργια εταιρεία στην Κίνα στην οποία θα κατέχουν από 50% των μετοχών αυτής.

Σκοπός της θα είναι δημιουργήσει ένα δίκτυο υψηλής τάσης αλλά και δημόσιων ταχυφορτιστών για την πλήρωση με ενέργεια τόσο των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους τα οποία διατίθενται στην ασιατική χώρα, όσο και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Την ίδρυσή της θα αναλάβουν οι Mercedes-Benz Group China και BMW Brilliance Automotive, εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση και άδεια από κινεζικό καθεστώς.

Advertisement
Advertisement

Στο επιχειρηματικό πλάνο προβλέπεται ή εγκατάσταση τουλάχιστον 1.000 φορτιστών εντός της επόμενης χρονιάς και έως 7.000 έως το τέλος του 2026.

Η ισχύς φόρτισης θα φτάνει τα 400 kW και η ενέργεια που θα χρησιμοποιούν θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, οι πελάτες των BMW και Mercedes-Benz θα επωφελούνται χάρη στην παροχή και άλλων υπηρεσιών, πέραν της φόρτισης. Για παράδειγμα, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προκράτηση της θέσης φόρτισης την επιθυμητή ώρα και στο προτιμώμενο μέρος, όπως και άλλες υπηρεσίες που θα σχετίζονται με τη διαδικασία.

Advertisement

Στο ευρύτερο επιχειρηματικό σχέδιο των δύο γερμανικών εταιρειών προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν αντίστοιχα δίκτυα και στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη. Ο συνολικός αριθμός των δημόσιων φορτιστών ως το 2030 υπολογίζεται να φτάσει ως τις 10.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαθήματα οδήγησης στον πάγο από τη Mercedes
Οδηγούμε τη νέα BMW i5
Συγκριτική δοκιμή: BMW 330e vs Mercedes-Benz C300 e