Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δε θα δούμε ποτέ την iM3 λέει η BMW M

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δε θα δούμε ποτέ την iM3 λέει η BMW M

ΝΕΑ

Δε θα δούμε ποτέ την iM3 λέει η BMW M

ΝΕΑ

Αυτό έρχεται διά στόματος του επικεφαλής του τμήματος M ο οποίος απέρριψε τη συγκεκριμένη προοπτική.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η επόμενη BMW M3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και μάλιστα θα λέγεται iM3. Η πραγματικότητα όμως απέχει αρκετά από αυτό.

Το ότι η επόμενη γενιά της M3 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ήταν γνωστό καιρό, αλλά η ονομασία μάλλον είναι διαφορετική από αυτά που κυκλοφόρησαν ως φήμες.

Η BMW και το τμήμα M δεν επιθυμούν όπως φαίνεται να παντρέψουν το γράμμα i που χρησιμοποιεί η βαυαρική εταιρεία για τα ηλεκτρικά της μοντέλα με το γράμμα M που παραπέμπει στην απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι καταργείται το πλάνο της επόμενης M3. Ο Φρανκ φαν Μιλ, επικεφαλής του ιστορικού τμήματος της BMW ήταν αποκαλυπτικός πάνω στο θέμα και δήλωσε:

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ τα γράμματα i και M στο ίδιο μοντέλο. Αδύνατον. Ποτέ δε θα βάζαμε το i μπροστά και το M μετά, ακόμα κι αν ήταν ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο.

Advertisement

Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, το μοντέλο θα ονομάζεται M χωρίς i, γιατί το δεύτερο παραπέμπει στον τεχνολογικό τομέα. Το M είναι μία υπόσχεση, είναι μηχανοκίνητος αθλητισμός και συναίσθημα. Δεν έχει να κάνει με τον κινητήρα» τόνισε με στόμφο ο φαν Μιλ.

Advertisement

Από την άλλη βέβαια, η BMW έχει ήδη τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν το M εντός της ονομασίας τους. iX M60, i4 M50, i5 M60 και i7 M70.

Η σειρά 3 θα συνεχιστεί κανονικά, αυτό είναι δεδομένο βάσει του πρωτότυπου που εμφανίστηκε το 2022 και έμοιαζε με μία ηλεκτρική έκδοση της M3.

Η Neue Klasse πλατφόρμα της BMW μπορεί να φιλοξενήσει ένα μοντέλο υψηλών αποδόσεων και αυτό έχει γνωστοποιηθεί καιρό τώρα.

Advertisement

Απλά, δε θα ονομάζεται iM3, όπως νόμιζαν όλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επόμενη BMW M3 θα είναι ηλεκτρική και θα ονομάζεται iM3
Η ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πισωκίνητη
Γνωρίζατε ότι η BMW είχε κάποτε εργοστάσιο στην Ελλάδα;