Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έχει Drift Mode και το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έχει Drift Mode και το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;

ΝΕΑ

Θα έχει Drift Mode και το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;

ΝΕΑ

Η χρήση κοινών μηχανικών μερών και της ίδιας πλατφόρμας, μας φέρνει πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να έχει και το RS3 της Audi, το πρόγραμμα Drift στα διαθέσιμα για τον οδηγό του, όπως το VW Golf R.

Advertisement
Advertisement

Η Audi στο Α3 χρησιμοποιεί πάντα μια τετρακίνηση που βασίζεται στη λειτουργία του πολύδισκου συμπλέκτη Haldex.

Για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου όμως, που όπως ξέρουμε θα έχει απόδοση 420 ίππων, η πλατφόρμα, τα κοινά μηχανικά μέρη και το software που θα μοιράζεται το RS3 με το Golf R, είναι πολύ πιθανό να μας φέρουν μπροστά σε μια επιλογή- έκπληξη από τη μεριά της Audi που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιλογές. Στο Golf R, το σύστημα τετρακίνησης και το λογισμικό ελέγχου της κατανομής της ροπής ανά τροχό, βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε ειδική συνθήκη, ενώ διαθέτει και τη λειτουργία Drift για τους οδηγούς που θέλουν το κάτι παραπάνω σε ότι έχει να κάνει με το θέαμα στην κίνησή τους.

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύματα από τη Γερμανία, κάνουν λόγο για απόδοση 420 ίππων και 500 Nm ροπής για τη νέα έκδοση του RS3, δεδομένα που συνιστούν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του. Με βάση προηγούμενες αναφορές στο μοντέλο, μπορεί να έχουμε μπροστά μας και μια «Performance Edition» έκδοση με 450 ίππους, που αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξή της ίσως να είναι ιδανικότερη για την παρουσία του Drift Mode στις επιλογές που θα προσφέρει στον οδηγό. Φυσικά η μετάδοση θα γίνεται με τη βοήθεια ενός 7τάχυτου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη και περιμένουμε ο χρόνος για το 0-100 της νέας έκδοσης του μοντέλου της Audi να είναι κάτω από τα 4,0 δευτερόλεπτα (4,1 χρειαζόταν το προηγούμενο). Η τελική του ταχύτητα θα είναι 280 χλμ./ώρα και αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το RS3 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση αμαξώματος sedan.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Δείτε πως driftάρει το νέο VW Golf R (VIDEO)

Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Audi e-tron GT

Advertisement

Νέο Αθδι Q2: Η πληρέστερη γκάμα κινητήρων