Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμμαχία της Ferrari με πρώην σχεδιαστές της Apple

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμμαχία της Ferrari με πρώην σχεδιαστές της Apple

ΝΕΑ

Συμμαχία της Ferrari με πρώην σχεδιαστές της Apple

ΝΕΑ

Η εταιρεία από το Μαρανέλο συνεχίζει να ενισχύει το έμψυχο δυναμικό της με κορυφαία στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Πολυετή συνεργασία με τη LoveFrom σύναψε η Ferrari, και η μητρική της εταιρεία, Exor, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οικογένειας Agnelli.

Στο επίκεντρο των νέων εταίρων θα βρεθεί η εξέλιξη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού (2025) της εταιρείας από το Μαρανέλο, αλλά και η περαιτέρω εδραίωσή της στη βιομηχανία της μόδας. Μην ξεχνάμε πως το περασμένο Ιούνιο η Ferrari αποκάλυψε την πρώτη in-house συλλογή μόδας και εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριo στην έδρα της.

Ειδικότερα, η LoveFrom ιδρύθηκε το 2019 από δύο πρώην σχεδιαστές της Apple, τους Jony Ive και Marc Newson που, προτού εγκαταλείψουν την εταιρεία-κολοσσό στο πεδίο της τεχνολογίας, συνεργάστηκαν για την εξέλιξη πληθώρας προϊόντων συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch.

Advertisement
Advertisement

«Ως ιδιοκτήτες Ferrari και συλλέκτες δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αυτή την εκπληκτική εταιρεία, και συγκεκριμένα με την ομάδα design με επικεφαλής τον Flavio Manzoni», ανακοίνωσαν οι Ive και Newson.

John Elkann

«Λίγο μετά την ίδρυση της LoveFrom, αρχίσαμε συνομιλίες με τους Jony και Marc σχετικά με την πιθανότητα να συνδυάσουμε τη διεθνούς φήμης δημιουργικότητά τους με τη δική μας», πρόσθεσε από τη μεριά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Exor, John Elkann.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters, η Exor έχει διεισδύσει δυναμικά στο πεδίο της μόδας. Πέρυσι απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στην κινεζική εταιρεία μόδας Shang Xia, που μεταξύ των ιδρυτών της είναι ο γαλλικός οίκος μόδας Hermes, την ίδια ώρα που κατέχει το 24% της Louboutin.

Advertisement

Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari “ψωνίζει” από τον τεχνολογικό κόσμο. Στον απόηχο της αιφνίδιας αποχώρησης του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της, Louis Camilleri, ο κατασκευαστής ενέταξε στο δυναμικό του τον Benedetto Vigna. Το νέο αφεντικό της Ferrari εργαζόταν επί χρόνια στην STMicroelectronics.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati MC20 στη θρυλική ανάβαση του Goodwood (video)
Ferrari SF90 Stradale: Ρεκόρ στην Indianapolis (+video)
Τέσσερις Lamborghini Huracan που υμνούν την Μεξικανική κουλτούρα