Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari SF90 Stradale: Ρεκόρ στην Indianapolis (+video)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari SF90 Stradale: Ρεκόρ στην Indianapolis (+video)

ΝΕΑ

Ferrari SF90 Stradale: Ρεκόρ στην Indianapolis (+video)

ΝΕΑ

Η Ferrari ανακοίνωσε ένα νέο ρεκόρ για το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ. Την SF90 των 1.000 ίππων!

Advertisement
Advertisement

Τις περισσότερες φορές οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ανακοινώνουν ρεκόρ γύρου για την περιβόητη πίστα του Nurburgring. Την γνωστή σε όλους απαιτητική πίστα στην Γερμανία που έχει το χαϊδευτικό της Πράσινης Κόλασης μιας και βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος.

Ωστόσο, υπάρχουν εξίσου διάσημες πίστες και στον υπόλοιπο κόσμο και σίγουρα θα έχετε ακούσει για αυτή στην Indianapolis, μία από τις πιο ιστορικές στις ΗΠΑ που βρίσκεται στην Ιντιάνα και φιλοξενεί μεταξύ άλλων αγώνες Indy 500. Θεωρείται ο μεγαλύτερος αθλητικός χώρος στον κόσμο αφού περιλαμβάνει από μουσεία μέχρι και γήπεδα γκολφ.

Αυτή την πίστα επέλεξε η Ferrari για να τρελάνει τα χρονόμετρα με την SF90 Stradale που κάλυψε ένα γύρο 3.925 μέτρων μέσα σε μόλις 1:29,625 λεπτά με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 280,9 χλμ./ώρα. Αυτόματα αυτή η επίδοση αναδεικνύει το plug-in υβριδικό supercar της Ferrari ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει περάσει από την Indianapolis.

Advertisement
Advertisement

Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 15 Ιουλίου στην διάρκεια της εκδήλωσης Ferrari Racing Days με μία πιο ειδική έκδοση με στήσιμο πίστας, την SF90 Stradale Assetto Fiorano. Σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο υπάρχουν μικρές διαφορές, όπως μερικές κάρμπον προσθήκες για εξοικονόμηση 30 κιλών, μια απόληξη από τιτάνιο, τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2R, μια πίσω πτέρυγα που δίνει περίπου 390 κιλά downforce και αμορτισέρ της Multimatic.

Advertisement

Απολαύστε στην πίστα της Indianapolis την SF90 Stradale. Η ισχυρότερη ever Ferrari παραγωγής με τον V8 3.9 των 780 ίππων να συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ 220 ίππων για μέγιστη ισχύ στα 1.000 άλογα! Όσο για επιδόσεις, σημειώστε: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5’’, 0-200 σε 6,7’’ και τελική στα 340 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Ferrari F8 Spider vs McLaren 720S Spider
Ferrari 296 GTB vs Maserati MC20: Πόσο ίδιες αλλά και πόσο διαφορετικές
Νέα Ferrari 812 Competizione & Competizione A (+ video)